Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ambasador Sem Fabrici će sutra posetiti Aleksinac

rss

12.02.2018.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Sem Fabrici, sutra će prvi put posetiti Niš i Aleksinac, gde će se sastati sa gradonačelnikom Bulatovićem i predsednikom opštine Aleksinac Stankovićem i obići projekte koje je finansirala Evropska unija.

Ambasador Sem Fabrici će sutra posetiti Aleksinac

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, sutra će prvi put posetiti Niš i Aleksinac, gde će se sastati sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i predsednikom opštine Aleksinac Nenadom Stankovićem i obići  projekte koje je finansirala Evropska unija u Nišu, kao i projekte u Aleksincu koje Evropska unija realizuje u partnerstvu sa Vladom Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES.

Ambasador Fabrici će prvo posetiti Aleksinac, gde će se susreti sa predsednikom opštine i tom prilikom prisustvovati prezentaciji geografskog informacionog sistema (GIS), alata koji omogućava opštinama da prikupljaju, obrađuju i upravljaju prostornim podacima i tako bolje planiraju razvoj, donose odluke i privlače potencijalne investitore. Ovo je i dobar primer međuopštinske saradnje opština Aleksinac i Merošina koje su zajednički sprovele ovaj projekat vredan 150.000 evra.

U Aleksincu će Šef Delegacije EU takođe posetiti dve preduzetnice koje su uz pomoć EU i Vlade Švajcarske pokrenule svoje poslovanje, Maju Ostojić koja vodi stomatološku ordinaciju i Biljanu Đokić, vlasnicu Poliklinke Natus.

Južna Srbija Info


# Aleksinac opština Niš Nenad Stanković Južna Srbija EU Darko Bulatović Evropski progres Biljana Đokić Maja Ostojić Sem Fabrici
@FabriziSem @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima