Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Подршка увођењу заштите географског порекла

rss

28.09.2015. Фејсбук страница општине

Одржана информативна сесија Европског прогреса на тему финансијске подршке увођењу међународних стандарда квалитета и заштите географског порекла.

Подршка увођењу заштите географског порекла

Данас је у сали СО Алексинац, у оквиру Развојног програма Европски ПРОГРЕС, а у сарадњи са Канцеларијом за локални економски развој општине Алексинац (КЛЕР), одржана Информативна сесија на тему финансијске подршке увођењу међународних стандарда квалитета и заштите географског порекла.

Наиме, ова подршка се реализује кроз два јавна позива за доделу бесповратне финансијске помоћи: за сертификацију и ре-сертификацију међународних стандарда квалитета и за пројекте заштите ознаке географског порекла. Овим програмом се подржава развој 34 општине на југу Србије, а програм је финансиран од стране Европске уније и Владе Швајцарске.

Информативној сесији присуствовали су представници општина Алексинац, Сврљиг, Беле Паланке и Пирота, мала и средња предузећа, пољопривредне задруге, физичка и правна лица.

Европска унија и Влада Швајцарске у ову сврху издвојиле су укупно 177.000 евра за подршку најмање 33 пројекта са територије 34 општине јужне Србије обухваћене програмом.

Јавни позив за достављање предлога пројеката биће отворен до 23. октобра 2015. године.


# Пирот Алексинац општина ЕУ КЛЕР Прогрес финансирање Бела Паланка Швајцарска Сврљиг географско порекло Европски прогрес СО Алексинац
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима