Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

За пореске чиновнике Вукањци живе у Албанији!?

rss

09.01.2017.

Србија до Токија, Албанија до Алексинца! Шалу на страну, Албанија се можда не протеже до српског Алексинца, али зато једна улица у сред места Вукања у тој општини носи од недавно управо име те државе - Албанија, пише лист "Ало!"

Алексинац у Албанији, Фото: ало.рс

Бар ако је веровати пошти која стиже на адресе појединих становника. Наиме, становници једног дела у Вукањи нашли су се пре неколико месеци у чуду када су схватили да је њихова адреса, без икаквих најава, променила име.

Одувек ми пошта стиже на адресу Вукања бб. Међутим, јуна прошле године када ми је стигло решење за накнаду за заштиту и унапређење животне средине, сасвим случајно сам приметио да је на коверти моја адреса наведена као Албанија бб (?!). Испод лепо стоји Вукања, Алексинац. Ништа ми није било јасно. Ни када је решено да то постане улица кад су све куће по називу места заведене, нити ко је и зашто одлучио да се она назове Албанија - у чуду прича саговорник “Ало!”.

Део мештана Вукање који је чуо за овај случај, такође је био у чуду. Но, интересантно је да ни сам председник општине Алексинац, Ненад Станковић, до нашег позива ништа о овоме није знао.

- Верујте ми, ево и ја се чудим. Мислим да то село нема називе улица, али то треба проверити у Пореском одељењу општинске управе, а не код мене. То је, наиме, типичан чиновнички посао који ради Одељење, невезано са пословима које радим ја. Јесте интересантно запажање и већ уколико сутра ћу проверити о чему се ту ради - поручио нам је Станковић.

Пореско одељење јуче нисмо успели добити, с обзиром на чињеницу да је била недеља, нерадни дан. А хоће ли део становника Вукање и у будуће као своју адресу наводити Албанију или ће неко од надлежних ускоро исправити ову, највероватније, грешку, остаје да се види.


# председник општине Вукања Ненад Станковић Албанија Пореска Управа
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима