Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Због Ниш експреса једино пешака на преглед

rss

15.01.2021. Aлексинац.нет

Проблем са превозником Ниш експрес који у нашој општини траје већ неколико година и даље је без решења. Иако је некадашњи председник општине Ненад Станковић пред камерама РТС-а најављивао да се тражи решење, од тога до данас се ништа није реализовало. А испаштају само мештани удаљених села.

Фото: архива

Обраћам вам се из села Рсовац, ми већ три месеца немамо никакав јавни превоз до седишта наше општине, као ни до Ниша. Нисмо у могућности да се лечимо, да одлазимо лекару да нам препише редовне терапије.

Са појавом коронавируса амбуланта у Горњем Крупцу је затворена па нам је место лечења град Алексинац. Немамо чиме да одемо до Алексинца, ни ми ни житељи осталих села у нашем крају, Горњи Крупац, Преконози, Доњи Крупац и Бели Брег. Проблем је настао када је Ниш експрес својевољно укинуо све линије превоза на релацији Рсовац - Алексинац још пре две године. - ово није прва порука овакве садржине која стиже у редакцију Алексинац.нет.

Зашто надлежни у нашој општини толеришу бахатост превозника Ниш експрес када је познато да су неке друге општине због истог случаја раскинуле уговор и пронашле алтернативу. Има и других, мањих превозника који би могли да изађу у сусрет и отворе линије ка селима које Ниш експрес не жели да покрива. Надајмо се да ће нови председник општине, господин Далибор Радичевић, имати више слуха за проблеме грађана у селима према Рсовцу.
 


# председник општине Ниш експрес Бели Брег Горњи Крупац Доњи Крупац Далибор Радичевић Ненад Станковић Алексинац.Нет Рсовац коронавирус
@aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима