Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Функционери општине Алексинац „социјални случајеви“

rss

16.12.2021. Нова С

Општина Алексинац трећу годину заредом исплатила је функционерима и радницима Опшинске управе такозвану солидарну помоћ.

Функционери општине Алексинац „социјални случајеви“

Наиме, претходне две године исплаћивано је 40.000 динара, међутим ове године постоје две категорије. Они који имају плате веће од 50.000 динара добили су 47.000, а радницима који имају примања мања од 50.000 исплаћено је 53.000 динара.

Председник општине Далибор Радичевић, његова заменица Маријана Радивојевић, председник Скупштине Ненад Станковић, начелник управе Дејан Милошевић и остали функционери добили су по 47.000 динара солидарне помоћи.

Ова помоћ функционерима општине Алексинац исплаћена је из буџета локалне самоуправе и то „за побољшање социјално-економског положаја“, што значи да се налазе „у тешкој материјалној ситуацији“.

Ове године иста помоћ исплаћена је и директорки Предшколске установе „Лане“ и свим радницима вртића.

На овај начин преко 25 милиона динара буџетских пара (више од 200.000 евра) подељено је функционерима и радницима општинске управе и вртића уместо да је усмерено на неке инфраструктурне пројекте, унапређење образовања, пољопривреду или за помоћ најугроженијим становницима општине.

Солидарна помоћ је вид социјалне помоћи регулисан Колективним уговором за запослене у јединицама локалне самоуправе, који предвиђа да се ова помоћ даје у посебним случајевима као што су тежа болест, помоћ за ортопедска помагала или као помоћ у тешкој материјалној ситуацији.

Иначе, Општина Алексинац спада у последњу (четврту) групу развијености и једна је од најнеразвијенијих локалних самоуправа у Србији.

АУТОР текста: дипломирани економиста у пензији Саша Миликић

Извор

Коментара: 3


# председник општине Дејан Милошевић буџет општина Далибор Радичевић Ненад Станковић Маријана Радивојевић
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+38) (-)

  Sramota 17.12.2021.
  Ma bitno da oni svim svojim članovima priznaju privatne fakultete od nove godine. Za druge nema tu og pravila iako imaju regularne diplome.

 • (+36) (-)

  Tomislav 17.12.2021.
  Loopovska posla!!!

 • (+25) (-)

  Алексинчанин 26.12.2021.
  Нисте у стању да направите затворени базен да деца имају где да тренирају ал сте зато специјалисти да извучете паре из буџета .Како вас није срамота да родитељи воде децу у Ниш да тренирају и да при томета деца буду успешна.
  Кад деца освајау медаље једва чекате да их својатете и да се хвалите како су деца из Алексиначке општине .
  Тих 200 .000 еура могли сте да уложите у базен и да имамо и пливаче и ватерполо клуб и да деца имају где да науче где да пливају .
  То треба да Вам буде прва ставка за следећу годину да се под ХИТНО направи затворени базен!!!
  Замајвате народ пред изборе а после све што сте обећали заборавите .
  Шта се десило са пројектом за базен у основној школи Љупче Николић који сте најављивали па се после ућутали?
  Има милион другох ствари у овом граду на шта сте могли да утрошите тај новац али било је лакше да напуните своје џепове.
  Слоган партије Вас описује баш како треба ЗА ВАШУ ДЕЦУ !


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима