Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Функционери општине Алексинац „социјални случајеви“

rss

16.12.2021. Нова С

Општина Алексинац трећу годину заредом исплатила је функционерима и радницима Опшинске управе такозвану солидарну помоћ.

Функционери општине Алексинац „социјални случајеви“

Наиме, претходне две године исплаћивано је 40.000 динара, међутим ове године постоје две категорије. Они који имају плате веће од 50.000 динара добили су 47.000, а радницима који имају примања мања од 50.000 исплаћено је 53.000 динара.

Председник општине Далибор Радичевић, његова заменица Маријана Радивојевић, председник Скупштине Ненад Станковић, начелник управе Дејан Милошевић и остали функционери добили су по 47.000 динара солидарне помоћи.

Ова помоћ функционерима општине Алексинац исплаћена је из буџета локалне самоуправе и то „за побољшање социјално-економског положаја“, што значи да се налазе „у тешкој материјалној ситуацији“.

Ове године иста помоћ исплаћена је и директорки Предшколске установе „Лане“ и свим радницима вртића.

На овај начин преко 25 милиона динара буџетских пара (више од 200.000 евра) подељено је функционерима и радницима општинске управе и вртића уместо да је усмерено на неке инфраструктурне пројекте, унапређење образовања, пољопривреду или за помоћ најугроженијим становницима општине.

Солидарна помоћ је вид социјалне помоћи регулисан Колективним уговором за запослене у јединицама локалне самоуправе, који предвиђа да се ова помоћ даје у посебним случајевима као што су тежа болест, помоћ за ортопедска помагала или као помоћ у тешкој материјалној ситуацији.

Иначе, Општина Алексинац спада у последњу (четврту) групу развијености и једна је од најнеразвијенијих локалних самоуправа у Србији.

АУТОР текста: дипломирани економиста у пензији Саша Миликић

Извор


# председник општине Дејан Милошевић буџет општина Далибор Радичевић Ненад Станковић Маријана Радивојевић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима