Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Za poreske činovnike Vukanjci žive u Albaniji!?

rss

09.01.2017.

Srbija do Tokija, Albanija do Aleksinca! Šalu na stranu, Albanija se možda ne proteže do srpskog Aleksinca, ali zato jedna ulica u sred mesta Vukanja u toj opštini nosi od nedavno upravo ime te države - Albanija, piše list "Alo!"

Aleksinac u Albaniji, Foto: alo.rs

Bar ako je verovati pošti koja stiže na adrese pojedinih stanovnika. Naime, stanovnici jednog dela u Vukanji našli su se pre nekoliko meseci u čudu kada su shvatili da je njihova adresa, bez ikakvih najava, promenila ime.

Oduvek mi pošta stiže na adresu Vukanja bb. Međutim, juna prošle godine kada mi je stiglo rešenje za naknadu za zaštitu i unapređenje životne sredine, sasvim slučajno sam primetio da je na koverti moja adresa navedena kao Albanija bb (?!). Ispod lepo stoji Vukanja, Aleksinac. Ništa mi nije bilo jasno. Ni kada je rešeno da to postane ulica kad su sve kuće po nazivu mesta zavedene, niti ko je i zašto odlučio da se ona nazove Albanija - u čudu priča sagovornik “Alo!”.

Deo meštana Vukanje koji je čuo za ovaj slučaj, takođe je bio u čudu. No, interesantno je da ni sam predsednik opštine Aleksinac, Nenad Stanković, do našeg poziva ništa o ovome nije znao.

- Verujte mi, evo i ja se čudim. Mislim da to selo nema nazive ulica, ali to treba proveriti u Poreskom odeljenju opštinske uprave, a ne kod mene. To je, naime, tipičan činovnički posao koji radi Odeljenje, nevezano sa poslovima koje radim ja. Jeste interesantno zapažanje i već ukoliko sutra ću proveriti o čemu se tu radi - poručio nam je Stanković.

Poresko odeljenje juče nismo uspeli dobiti, s obzirom na činjenicu da je bila nedelja, neradni dan. A hoće li deo stanovnika Vukanje i u buduće kao svoju adresu navoditi Albaniju ili će neko od nadležnih uskoro ispraviti ovu, najverovatnije, grešku, ostaje da se vidi.

Komentara: 4


# predsednik opštine Vukanja Nenad Stanković Albanija Poreska Uprava
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+6) (-0)

  strašno 09.01.2017.
  Pitajte poštara u Kulini možda on zna!

 • (+13) (-5)

  pelle Vukanja 09.01.2017.
  Treba tog sto je napisao albanija odmah odpustiti i novcano kazniti bar 300hiljada!
  SRAM vas bre bilo sedite po tim kancelarijama samo se k**vate(cast izuzecima) i radite(pisete) sta hocete Moroni jedni!

 • (+9) (-2)

  ne mogu da verujem 10.01.2017.
  Postoji pri opstini komisija za promenu naziva ulica. Neka se sazove komisija uz prisustvo novinara. Da istinu saznaju nestani Vukanje a I mi ostali.

 • (+10) (-2)

  srbija 10.01.2017.
  Pitajte komisiju pri opstini koja je zaduzena za promenu naziva ulica,naselja,spomenika.... Uz prisustvo novinara da saznamo istinu.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima