Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ускршњи успон на Грнчар

rss

13.04.2016.

Планинари ПСД "Брђанка" су у недељу 10.4.2016. учествовали на Регионалној планинарској акцији "Ускршњи успон на Грнчар" на позив пријатељског друштва "Бабин зуб" из Књажевца.

Ускршњи успон на Грнчар

Акција је одржана пети традиционални пут. На акцији је учествовало 11 планинара из Алексинца, свих старосних структура. Било је око 140 учесника из око 20 планинарских друштава из толико граднова.

На стазу се кренуло из села Штрбац, а акција је завршена у селу Доња Каменица. Стаза је била дуга око 10км.

При врху стазе, на Грнчару уживали смо у лепоти и мирису првих процветалих јоргована. Поглед са врха је био импозантан, јер је могла да се види Стара планина, Ртањ и Сува планина. Стаза је углавном водила кроз лепу букову шуму.

Изнад села Каменица је занимљив видиковац, који омоућава видик на котлину око Тимока. Многи од нас су ту први пут чули да у Србији живе шкорпије и видели их. Оне су наравно безопасне, али и такве изазивају посебне емоције.

У селу Каменица смо сви били одушевљени прелепом црквицом из XIV века, Света Богородица. Пријатна пријатељска лица су ублажила несто хладнији, али леп априлски дан. Дан проведен са пријатељима из нашег клуба и других градова је свима брзо прошло. Направљени су договори за наставак сарање са више клубова из Источне Србије.


# планинари Брђанка ПСД Књажевац Сува планина Стара планина Грнчар Каменица
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима