Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

XVI планинарска акција "Јесењи успон на Лесковик"

rss

05.11.2015. ПСД "Брђанка"

31. 10. 2015. год. у организацији ПСД "Брђанка" одржана је XVI планинарска акција "Јесењи успон на Лесковик", као традиционална акција Планинарског савеза Србије.

XVI планинарска акција "Јесењи успон на Лесковик"

На акцији је учествовало 511 планинара из свих делова Србије, око 50 наших суграђана и планинари из Македоније из ПК "Серта" из Неготина. Планинари су били чланови 35 планинарска клуба.

Планинарску акцију је отворио председник општине Ненад Станковић.

Планинари су исходали две стазе.

Дужа је кренула од манастира Свети Стефан, па преко Крста, до врха Озрена Лесковика, који је на 1146 м надморске висине. Стаза је даље водила преко обронака Озрена до Присада и цркве Свети Јован назад до манастира у укупној дужини од око 17 км.

Краћа стаза је такође кренула од манастира Свети Стефан, па преко Крста и Мечје леске назад до манстира. Краћа стаза је била дуга око 6км.

Лепо и сунчано време, прелепи видиковци, пејзажи украшени јесењим бојама и сусрети и дружење старих пријатеља на стази су учинили да сви буду задовољни.

Најбројније друштво на акцији је било "Сува планина" из Ниша. Најмлађи учесник је имао 6 година, а најстарији 96 година. На крају су сву ручали војнички пасуљ.

Планинари су отишли са лепи утисцима о стази, лепотама културно историјских споменика наше општине, организацији акције и дружењу са домаћинима и другим планинарима.


# председник општине Липовац Свети Стефан Ненад Станковић планинари Брђанка ПСД Лесковик Сува планина Озрен
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима