Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Стара планина, Миџор

rss

28.07.2015. ПСД "Брђанка"

Планинари ПСД "Брђанка" су 25.7.2015. године, на позив пријатељског планинарског друштва "Бабин зуб" из Књажевца, учествовали на упону на Стару планину и Миџор.

Стара планина, Миџор

На акицји је учестовало 10 планинара и сви су успели на испењу један од највиших врхова Србије, који се налази на око 2200м. Успон је кренуо из Планинарског дома и након око 3 сати хода, пређених 8 км и висинске разлике око 450м дошло се до врха. 

Време је било сунчано, као и у остатку Србије, али је температура много нижа него на нижим надморским висинама. Сви смо помало стрепели од врућине, јер на стази није било вегетације. Ипак, ветар који нас је пратио је освежавао је олакшао успон.

Стара планина, позната по прелепим видицима и крдима полудивљих коња, је оправдала очекивања оних који су најој боравили при пут. На врху смо се дружили са планинарима из Бугарске, који су тог дана били на успону, али са бугарске стране. Уз пут смо пролазили кроз прелепе ливаде пуне пољског цвећа и растиња. Један део стазе је пролазио кроз пределе пуне дивљих малина и боровница. По повратку са стазе смо се дружили са планинарима из других друштава, што свима увек прија. 

Иначе, ПСД "Брђанка" је најстарије и најбројине планинарско друштво у Алексинцу. Има око 120 чланова оба пола и свих социјалних и старосних структура. Акције се одвијају сваког викенда по унапред одређеном плану.

Позивамо наше суграђане да нам се прикључе у што већем броју. Пријаве на број телефона 064119834 (Горан). 


# планинари Брђанка ПСД Стара планина Миџор
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима