Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Победник "Ациног" турнира екипа „Бонито“ из Лоћике

rss

30.08.2014. Текст и фото:Томислав Брзаковић

У Teшици, највећем насељу алексиначког Поморавља, одржан Турнир у малом фудбалу „Ацини дани“.

Заједнички снимак финалиста

На традиционалном Турниру у малом фудбалу, учествовало осам екипа сениора. Такмичење је пратило више од 5. 000 гледалаца свих узраста. 

Турнир у малом фудбалу, који је после тринаест година лане одржан у највећем насељу алексиначког Поморавља Тешици, постао је традиционалан и ове године по други пут успешно организован. Од ове и свих наредних година Турнир ће се играти под слоганом „Ацини дани“, у знак сећања на Александра-Ацу Аранђеловића, легенду Ф. К. Јастрепца“, који је играо и за нишки и пиротски „Раднички“. Аца је прошле године несрећним случајем изгубио живот (удавио се у Јужну Мораву). Турнир је организовао Ф.К. “Јастреб-ац“, из Тешице, који се после годину дана мировања, поново враћа у општинску лигу ФСО-Алексинац. 

Према програму организатора, на овом Турниру у малом фудбалу „Ацини дани“, требало је да учествују и „петлићи“, деца рођена 2001. и 2002. г. Будући да се није пријавио довољан број екипа, то су се само такмичили сениори. Наступиле су екипе из: Горње Топонице, Дражевца, Врћеновице, Лоћике и домаћина Тешице, (осам екипа). Као лањски тако и овогодишњи биће упамћен по доброј организацији, великом броју гледалаца свих узраста, не само Тешичана, већ и мештана свих села која су имала своје представнике на турниру. Утакмице су игране у вечерњим сатима, под рефлекторима на теренима Основне школе „Др. Тихомир Ђорђевић“. Свако вече трајања турнира, окупљало се по неколико стотина гледалаца свих узраста. За девет дана колико је трајао турнир у Августу, процене су да је било више од 5.000 људи. И док су једни уживали и бодрили своје екипе на терену, други су се забављали возећи се на рингишпилу, какав се некад виђао само на вашарима. Било је и мањег рингишпила за децу а и друге занимације (сладолед у корнетима, кокице, шеће-рна пена и друго). Радила је и скара па је могло и да се презалогаји, уз неко пиво или сок. (жестоких пића није било). 

Највише успеха на Турниру у малом фудбалу „Ацини дани“, имале су екипе „Бонито“ из Лоћике и „Дражевац“ из Дражевца, које су се у финалу бориле за прво место и новчану награду од 15.000 динара. На финалној утакмици која је била веома борбена и фер-плеј, присуствовало је више од 5оо гледалаца. Головима Душана Пешића, Милана Љубеновића и Мартина Ристића, победила је екипа „Бонито резултатом 3:2 екипу „Дражевац“ из Дражевца. Лоћичани су били за нијансу бољи и заслужено освојили Прво место и новчану награду од 15.000 динара. Дражецу је припала друга награда од 8.000 динара, а Тешици као трећој 2.000 динара. Награде екипама уручио је председник Ф. К. “Јастреп-ца“, Зоран Маричић. 

Што је финална утакмица протекла у фер и коректној борби без инцидената, заслуге припадају судијама Горану Ђорђевићу и Дејану Марковићу. 

 


# Тихомир Ђорђевић фудбал Тешица Дражевац школе Лоћика Чувари Турије Зоран Маричић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима