Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Завршене квалификације за ОСИС 2018. у алексиначкој општини

rss

13.09.2018. Томислав Брзаковић

Олимпијске сеоске игре Србије „ОСИС“, одржаће се 15.09.2018. у Коцељеву код Ваљева. Алексиначку општину заступаће десет месних заједница у исто толико олимпијских дисциплина.

Завршене квалификације за ОСИС 2018. у алексиначкој општини

Сваке године се на нивоу алексиначке општине организују квалификације за Олимпијске сеоске игре Србије. Тако је било и ове године. У организацији Општинске организације за туризам и спорт "ОТИС",одржане су квалификације између месних заједница у 10 од 11 олимпијских дисциплина. Такмичење се одржава по систему свако са сваким у следећим дисциплинама: баскет 3 на 3, народни вишебој, мали фудбал, крос, шах, надвлачење конопца, стрељаштво, пикадо, одбојка, стони тенис и рукомет.

У свим наведеним дисциплинама, осим у рукомету, СО Алексинац биће заступљена и то: у баскету (3 на 3) МЗ Горњи Љубеш (М) и МЗ Алексиначки Рудник (Ж), народни вишебој МЗ Лоћика (М), мали фудбал МЗ Доњи Адровац (М), крос МЗ Вакуп (М), шах МЗ Корман (М), надвлачење  конопца  МЗ Вакуп (М), стрељаштво МЗ Горњи Љубеш (М), пикадо МЗ Лоћика (М), МЗ Тешица (Ж), одбојка МЗ Горњи Љубеш (М и Ж), стони тенис МЗ Лоћика (М) и Велики  Дреновац (Ж), за рукомет није било представника.

По речима Милана Ружића, координатора и организатора квалификација у ОТИС-у, и поред потешкоћа које су имали, због лоше организације по месним заједницама, успели су да све прође у најбољем реду. Сваке године се ОСИС одржава у другој половини септембра и у другом граду. Лане је то било у село Бање код Аранђеловца. Ове године 15-ог септембра домаћин је насеље Коцељево код Ваљева. Ово ће бити 15-и пут да се представници месних заједница из свих крајева Србије, окупе на једном месту и укрсте „копља“ у олимпијским дисциплинама. Алексинчани очекују добар успех у Коцељеву. То нам је потврдио Милан Ружић који каже - За време квалификација у свим олимпијским дисциплинама, конкуренција између екипа била је веома јака. У Коцељеву су се пласирали они најбољи и с правом очекујемо да нас изненаде са неколико освојених медаља (златним, сребрним и бронзаним) - рекао је Ружић и додао - Нека освоје половину од онога што су пре две године постигли у Ваљеву, бићемо задовољни.

Нама не преостаје ништа друго, него да им пожелимо срећан пут и да се врате са колајнама око врата.     


# ОТИС Алексиначки Рудник фудбал Стони тенис Тешица Горњи Љубеш Вакуп Доњи Адровац Лоћика мали фудбал Томислав Брзаковић Корман СО Алексинац сеоске олимпијске игре
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима