Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pobednik "Acinog" turnira ekipa „Bonito“ iz Loćike

rss

30.08.2014. Tekst i foto:Tomislav Brzaković

U Tešici, najvećem naselju aleksinačkog Pomoravlja, održan Turnir u malom fudbalu „Acini dani“.

Zajednički snimak finalista

Na tradicionalnom Turniru u malom fudbalu, učestvovalo osam ekipa seniora. Takmičenje je pratilo više od 5. 000 gledalaca svih uzrasta. 

Turnir u malom fudbalu, koji je posle trinaest godina lane održan u najvećem naselju aleksinačkog Pomoravlja Tešici, postao je tradicionalan i ove godine po drugi put uspešno organizovan. Od ove i svih narednih godina Turnir će se igrati pod sloganom „Acini dani“, u znak sećanja na Aleksandra-Acu Aranđelovića, legendu F. K. Jastrepca“, koji je igrao i za niški i pirotski „Radnički“. Aca je prošle godine nesrećnim slučajem izgubio život (udavio se u Južnu Moravu). Turnir je organizovao F.K. “Jastreb-ac“, iz Tešice, koji se posle godinu dana mirovanja, ponovo vraća u opštinsku ligu FSO-Aleksinac. 

Prema programu organizatora, na ovom Turniru u malom fudbalu „Acini dani“, trebalo je da učestvuju i „petlići“, deca rođena 2001. i 2002. g. Budući da se nije prijavio dovoljan broj ekipa, to su se samo takmičili seniori. Nastupile su ekipe iz: Gornje Toponice, Draževca, Vrćenovice, Loćike i domaćina Tešice, (osam ekipa). Kao lanjski tako i ovogodišnji biće upamćen po dobroj organizaciji, velikom broju gledalaca svih uzrasta, ne samo Tešičana, već i meštana svih sela koja su imala svoje predstavnike na turniru. Utakmice su igrane u večernjim satima, pod reflektorima na terenima Osnovne škole „Dr. Tihomir Đorđević“. Svako veče trajanja turnira, okupljalo se po nekoliko stotina gledalaca svih uzrasta. Za devet dana koliko je trajao turnir u Avgustu, procene su da je bilo više od 5.000 ljudi. I dok su jedni uživali i bodrili svoje ekipe na terenu, drugi su se zabavljali vozeći se na ringišpilu, kakav se nekad viđao samo na vašarima. Bilo je i manjeg ringišpila za decu a i druge zanimacije (sladoled u kornetima, kokice, šeće-rna pena i drugo). Radila je i skara pa je moglo i da se prezalogaji, uz neko pivo ili sok. (žestokih pića nije bilo). 

Najviše uspeha na Turniru u malom fudbalu „Acini dani“, imale su ekipe „Bonito“ iz Loćike i „Draževac“ iz Draževca, koje su se u finalu borile za prvo mesto i novčanu nagradu od 15.000 dinara. Na finalnoj utakmici koja je bila veoma borbena i fer-plej, prisustvovalo je više od 5oo gledalaca. Golovima Dušana Pešića, Milana Ljubenovića i Martina Ristića, pobedila je ekipa „Bonito rezultatom 3:2 ekipu „Draževac“ iz Draževca. Loćičani su bili za nijansu bolji i zasluženo osvojili Prvo mesto i novčanu nagradu od 15.000 dinara. Dražecu je pripala druga nagrada od 8.000 dinara, a Tešici kao trećoj 2.000 dinara. Nagrade ekipama uručio je predsednik F. K. “Jastrep-ca“, Zoran Maričić. 

Što je finalna utakmica protekla u fer i korektnoj borbi bez incidenata, zasluge pripadaju sudijama Goranu Đorđeviću i Dejanu Markoviću. 

 


# Tihomir Đorđević fudbal Tešica Draževac škole Loćika Čuvari Turije Zoran Maričić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima