Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Интервју недеље - Александар Недић

rss

18.02.2016. Снага Народа, НСПМ, Александар Недић

Генерал Милан Недић: између издајника и „српске мајке“.
Какво место у нашој историји заузима Милан Недић?

Свака сличност са стањем у коме се наша земља налази последњих година је намерна.

Емисија Интервју недеље са Александаром Недићем на Радију Снага Народа   

Генерал Милан Недић

Просуђивање о властитој историји у српском народу је препуно предрасуда. Сви се сматрају позвани да коментаришу, хвале или осуђују а да при том нису уложили ни најмањи напор да се упознају са чињеницама о догађајима или личностима о којима доносе закључке.

Мој деда-стриц Милан Недић једна је од ових личности. Вољен и оспораван, одликован и осуђиван, скончао је најзад свој живот самоубиством уз помоћ УДБ-е фебруара 1946. године.

У квалификовању генерала Недића као издајника важно место заузима и реферат који је он поднео новембра 1940. године а након чега је смењен са дужности министра војске и морнарице и пензионисан. Овим рефератом се деценијама махало као крунским доказом његовог германофилства и издаје „још пре рата“.

Покушаћу, износећи оргинални текст Реферата (сачињен на основу преписа из елабората Комисије за утврђивање злочина окупатора и његових сарадника) да јавности укажем како је његов садржај бројним интерпретацијама искривљен и фалсификован. Препустићу да то читаоци сами утврде.

Пре тога бих напоменуо да лично, уз сво поштовање према претку, не делим све његове политичке ставове и не слажем се са његовим политичким проценама. Лично сам поштовалац генерала Михаиловића и сматрам да је генерал Михаиловић артикулисао жеље већег дела српског народа опредељујући се за наставак борбе и ослонац на савезнике Велику Британију – САД-Русију, правилно процењујући да ће Немачка изгубити рат јер су њени циљеви злочиначки и да је за Србе питање части и опстанка остати на страни демократије која мора победити.

Цео текст на: 

http://www.nspm.rs/istina-i-pomirenje-na-ex-yu-prostorima/general-milan-nedic-izdajnik-ili-prorok-srpskog-stradanja.html?alphabet=c#yvComment71631

Коментара: 2


# интервју Русија Снага народа Немачка Милан Недић
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-0)

    Genije 18.02.2016.
    Ma uopšte nije namerno "Свака сличност са стањем у коме се наша земља налази последњих година је намерна."

  • (+0) (-0)

    Горан 19.02.2016.
    Е, Недићу, Недићу, а за тебе кажу да си издајник! А шта су онда ови?


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима