Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Долазак „Тениса“ уништиће српско сточарство

rss

24.02.2016. Инфо служба Двери

Српски покрет Двери жели да упозори на угрожавање српских националних интереса доласком још једног потенцијалног монополисте на тржиште Србије. Отимање економских слобода и права од већине да би се иста препустила мањини и странцима је за Српски покрет Двери неприхватљиво.

Набројаћемо оно о чему није ништа речено поводом конференције за штампу председника Владе Републике Србије и представника месне индустрије „Тенис“ а представља угрожавање интереса Србије.

Не прихватамо да се због приватног дила прави нови закон и прописи државе Србије. То је скандал.

Питамо Вас, грађане Србије, да ли ћете гласати за то на предстојећим изборима?

Не дамо земљу и сматрамо неуставним потписивање било каквог уговора о закупу или продаји пољопривредног земљишта немачком Тенису.

 

Сматрамо неуставним и све промене закона и прописа након меморандума из априла 2015. године потписаног између Владе Србије и немачке месне индустрије, после тог меморандума о разумевању је прописано да трећину државног земљишта по општинама у Србији може да закупи управо „Тенис“.

Кланице су у Србији пропале због намерног деловања власти на смањење сточног фонда бесомучним увозом меса из ЕУ током 2015. године. Сточари у Србији немају коме да продају товљенике. Намерно је исти Александар Вучић довео сточни фонд на ниво из 1910. године уништавајући и производњу сточне хране где је такође дошло до затварања погона, а узроковано увозом меса из исте Немачке.

Од априла прошле године смо сведоци и прављења афера у и око кланица у Србији како би се Тенису уклонила конкуренција, па смо сведоци и затварања појединих погона кланица због неостваривих налога инспекције као у Младеновцу или у случају афере Матијевић.

Тренутну аферу око давања дозвола за увоз 300 хиљада свиња и гашења емисије „Добра земља“ на Б92, због изношења тог податка у јавност је део припрема јавности за прихватање приватног дила између председника Владе Републике Србије и власника једне приватне компаније.

Клеменс Тенис као највећи произвођач меса у Европи намерава да од 17 милиона свиња које производи тренутно, око четвртине, приближно 4 милиона, пренесе да производи у Србији из разлога еколошких проблема са депонијама које постоје поред његових фарми у Немачкој, а које су видљиве и из свемира због своје величине. О томе, Александар Вучић није саопштио ништа, а Тенис је управо нагласио проблем добијања дозвола за рад.

Још један монопол у Србији нам не треба. Смањење и повлачење државе Србије из свих друштвених токова, у задњих 16 година је нанело штете у свим сегментима живота у нашој земљи. То се дешава по налогу неолибералне политике ММФ-а коју спроводе све Владе Републике Србије од Зорана Ђинђића до Александра Вучића. О томе ништа не сме да каже власт у Србији која инсталира нови монопол.

Не желимо да нам још један монопол диктира наднице, цену меса, цену жита и слично.

Српски покрет Двери има сасвим другачији концепт економског уређења државе Србије у ком већина народа представља власника највећег дела имовине у држави. За страни монопол ту нема места.

Коначно, образовање 300 младих у Немачкој је део оне латинске „ми смо их научили, нас слушају“ а што важи за ширење утицаја у свим окупираним народима како пре две хиљаде година тако и данас. Давање радне дозволе за 300 младих људи ... у Немачкој, није оно што Србији треба. Можда не знамо или не можемо да произведемо „Мерцедес“ али знамо да хранимо свиње.

Или можда Александар Вучић сматра да ни то не умемо да радимо ?

То да се месо прерађује у Немачкој, а депоније осоке поред фарми оставе у Србији, није прихватљиво.

Гост треба да се прилагоди домаћину а не обрнуто.

Време је да се на наступајућим изборима, коначно, ова власт казни, због урушавања сваког сегмента државности и због разбијања привреде.

Информативна служба Српског покрета Двери


# Александар Вучић Двери Урош Давидовић Добра земља Tönnies Александра Вучић
@avucic @SPDveri @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима