Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Чему протести, зар сада није мало касно за њих?

rss

06.04.2017. Катарина Комазец

Водите рачуна да у мржњи према власти не почнете да мрзите и своју земљу.

Једно питање за спонтано окупљену дечицу која протестују:

Где сте били свих ових пет година када смо неки од нас спавали по трговима, бојкотовали власт Александра Вучића, били испред РТС-а да тражимо пола минута да известе да смо извели 20 000 људи на улицу, где сте били када је потписан Бриселски споразум и Закон о сарадњи са НАТО пактом?
Како то да се нисте сетили да тада да протестујете против лоших потеза власти, него баш сад иако сте знали да ће на изборима бити и крађе и да ће Вучић победити?

Ево да вам помогнем.
Зато што вас већину вас апсолутно не занима Косово и Метохија.
Зато што немате државотворну свест и радије бисте седели код куће и критиковали по друштвеним мрежама него радили на себи, унапређивали се и тиме допринели бољем квалитету свог живота.

Била сам огорчена када нас је тако мало излазило на улице да подржимо Србе на Космету, Србе у Републици Српској, када смо правили контра-акције и протесте када су разне НВО хтеле да нас оптуже за геноцидан народ, што смо лобирали да тзв. Косово не буде примљено у Унеско.
Нисте излазили тада на улице, није вас то занимало. Додуше неки од вас јесу били на протестима, али на другој страни, оној која се борила у оквиру НВО који су желели да прогласе Сребреницу геноцидом.
Исти ти из којекаквих Иницијатива за људска права и слободе јуче су шетали са вама.

Сташа Зајовић на протестима као студент

И не позивајте се на диктатуру. Вас на телевизијама преносе. Нас нису преносили и ако је неко био жртва диктатуре и медијске репресије то смо били ми.
Заветници годинама раде на себи и свако од нас део је једне здраве националне приче која има огромне потенцијале да сутра стане на чело државе. Не иде то преко ноћи, не може све одмах. Није циљ скинути Вучића да бисте довели горе, него годинама радити како бисте ви постали ти бољи који ће донети бољитак Србији.

Сабахудин Динко Грухоњић награђиван за време Вучића

Знате ли колико је тешко остати самосталан и независтан у мору страних и домаћих плаћеника и радити у интересу државе и народа?
Не знате, јер не размишљате о томе, лакше је сести за лаптоп и критиковати и олако упућивати оптужбе на нечији рачун него покушати да рационално сагледате ствари.

Једна врло важна ствар о Заветницима коју треба да знате.
За ових пет година устајали смо против власти више него сви ви заједно икад.
Устајали и устајаћемо против сваке власти која ради против уставног поретка националних интереса, али никад против Државе.
СНС и Александар Вучић нису Држава, они су власт.
Као што смо први отворили питање деловања НВО у Србији и изнели стратегију борбе против њих, као што смо разобличили Жуту патку и ко иза ње стоји, тако смо и актуелна дешавања и протесте препознали као велику потенцијалну опасност за Државу.
Време ће показати да смо у праву.

Тако да децо, не дајте да вас искористе и злоупотребе.
80% вас ни не зна зашто протестује и шта хоће, а 95% вас ни не зна у какву опасност доводите државу.
Познајем људе који су се 10. октобра 2000. кајали за оно што су урадили 5-ог.

Скупа је ово игра, а улог је наша будућност!
Не стављате Државу на коцку.

члан ГО Српског сабора Заветници Катарина Комазец


# Александар Вучић НАТО Косово и Метохија Заветници Бриселски споразум Сташа Зајовић Сабахудун Динко Грухоњић Катарина Комазец Александра Вучић
@avucic @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима