Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Под бомбама нисмо изгубили КиМ, а Вучић га даје за џабе

rss

17.03.2017. Информативна служба Двери Алексинац

Двери: Под бомбама и мартовским насиљем нисмо изгубили КиМ, Вучић га предаје у Бриселу

Мартовски погром над Србима на Косову и Метохији имао је исти циљ као и НАТО агресија на нашу суверену државу 1999.године, а то је стварање независног Косова.

Поражавајућа и трагична чињеница за српски народ и нашу земљу јесте да оно што нисмо изгубили ни под бомбама нити под варварским насиљем, Вучићев режим пристаје да преда за бриселским столом.

За пет година њихове власти апсолутно ништа није урађено за повратак протераних Срба. Током мартовског насиља на Косову и Метохији протерано је 4.012 Срба, а од 1999. године из 314 места наше јужне покрајине протерано је 250.000 Срба. До сада се вратило око 3.700, односно 1,9 одсто протераних. У нашој јужној покрајини је остало још око 125.000 Срба који свакодневно продају своју имовину и одлазе јер немају услова за опстанак.

Шта је Вучић преко својих кадрова на КиМ урадио да обезбеди опстанак српског народа? Ево само једног примера – Вучићев градоначелник Грачанице Владета Костић, у овој општини је српске кадрове заменио албанским – за свог шефа кабинета поставио је Фатмира Шехолија, за директора катастра Едону Шећероли, за командира полиције Љуљзима Гођуфија, за шефа набавке је поставио Арменда Ругову. На територији општине Грачаница месечно се реализује 150 купопродајних уговора којима Срби своју имовину продају Албанцима.

Вучић је дубоко загазио у процес признања лажне државе Косово – бриселским споразумима пристао је на гашење српских институција на Косову и Метохији и прихватио је уставни и правни оквир тзв. Косова. Није спречио отимање српске имовине на КиМ. Сакрио је од јавности да је на Мердару 16. фебруара започело успостављање граничног прелаза између Србије и њене јужне покрајине, Косова и Метохије – положен је камен темељац за изградњу објеката граничног прелаза. Србија је низом споразума и договора из Брисела признала лажну државу Косово. С друге, стране, Вучићев режим је потпуно одбацио и ставио ван снаге Резолуцију 1244 – документ који има међународно – правну снагу и који штити наш суверенитет и територијални интегритет.

 

Деловањем посланика Српске листе Вучић је омогућио избор Тачија за председника, званично присуством посланика у скупштини које је било неопходно, а незванично огољеном трговином српским интересима и узимањем новца за избор овог ратног злочинца за председника. Омогућио је Албанцима верификацију Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ, присуством и гласањем посланика Српске листе. Вучић је Албанцима омогућио све што им је било најважније, а шта су Срби добили? Усвојени су закони који онемогућавају опстанак Срба на КиМ. Све што је било од виталног значаја за опстанак Срба да се спречи, није спречено.

Српски покрет Двери упорно тражи од Вучића да наведе само једну једину ствар коју је урадио у интересу српског народа на Косову и Метохији и по питању заштите интереса државе Србије и наше јужне покрајине, али до сада нисмо добили одговор.

Победом нашег председничког кандидата, Бошка Обрадовића, Бриселски споразуми биће суспендовани, а решавање питања наше јужне покрајине вратиће се под окриље Савета безбедности Уједињених нација.

Информативна служба Српског покрета Двери

Како живе Срби у Бујановцу?

https://www.youtube.com/watch?v=ct0D0kyhvMc

Jуг Србије је ипак Србија

https://www.youtube.com/watch?v=2cXk4GLwYNs


# избори Двери НАТО Косово и Метохија Бошко Обрадовић камен темељац Бриселски споразум
@SPDveri @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима