Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Бокан за Алексинац.нет о Светосавском путу

rss

27.01.2015. Драгослав Бокан

Ми Срби морамо да се коначно једном пресаберемо и почнемо "испочетка" (пре свега у односу на југославенска, апатридска, егоистичка, космополитска, безбожничка и сва друга наша глупирања у последњих стотињак година).

"Испочетка" - у односу на модернистичка кревељења и помодарска иживљавања овдашње квази-елите након што смо напустили свој сигурни, аутентични, вековни, заветни СВЕТОСАВСКИ ПУТ.

Речи без НАДАХНУЋА, вера без МИСТИКЕ, национализам без ВЕДРИНЕ, морализам без ДОБРОТЕ, "зилотска" упорност без ЉУБАВНЕ ПРИСНОСТИ И ВЕЛИКОДУШНОСТИ, ратоборност без ХРАБРОСТИ, патриотизам без СПРЕМНОСТИ ЗА ОДЛАЗАК НА РАТИШТЕ, монархизам без ДУХОВНЕ СУШТИНЕ, политика без ХАРИЗМЕ, псеудо-саборност без ДИСЦИПЛИНЕ и ХИЈЕРАРХИЈЕ, бесплодна митинговања и уличне шетње без ДОБРЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ и СТРАТЕГИЈЕ, жестоко "партијашење" без ИСТИНСКОГ ОСЕЋАЈА СРПСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ, доживљај "државе" који у себи нема ничег интимно нашег и ОТАЏБИНСКОГ, одбранашки и заштитнички став према Србији без икаквог стварног ПОЗНАВАЊА ЊЕНЕ ИСТОРИЈЕ И ТРАДИЦИЈЕ, мржња према непријатељима српства без ДОБРОНАМЕРНОСТИ И ПРИВРЖЕНОСТИ ПРЕМА СВОЈИМ СУНАРОДНИЦИМА И СЛИЧНОМИШЉЕНИЦИМА..., УЗ ГУБЉЕЊЕ ОСЕЋАЈА ЗА РЕАЛНОСТ, ТЕ ТРАГИЧНО ОДСУСТВО ПОЗИТИВНЕ СЕЛЕКЦИЈЕ И НЕОПХОДНЕ КРЕАТИВНОСТИ У НАЦИОНАЛНО-ПОЛИТИЧКИМ АКТИВНОСТИМА - више не може да представља наш народ и српску идеју.

То време је заувек прошло.

Да ли ће се брзо или не пронаћи неки нови српски путеви ка будућности ја не знам. Али, и те како знам да нам без ових нових-старих (вечних) метода нема померања са мртве тачке, нити ће А. Вучић и његова режимска екипа имати праве противнике, ни озбиљне (будуће) тужиоце и судије - по мери својих грехова и онолике издаје свега што су дотакли у својим тугаљиво-патетичним, без изузетка антисрпским акцијама...

Србија и даље чека своје будуће вође и предводнике. По мери оноликих нам, унутрашњих и спољашњих противника (и озбиљности нашег страшног, вишеструког пораза тако налик капитулацији).


# Алексинац.Нет СПЦ Драгослав Бокан Свети Сава Светосавље
@aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима