Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Bokan za Aleksinac.net o Svetosavskom putu

rss

27.01.2015. Dragoslav Bokan

Mi Srbi moramo da se konačno jednom presaberemo i počnemo "ispočetka" (pre svega u odnosu na jugoslavenska, apatridska, egoistička, kosmopolitska, bezbožnička i sva druga naša glupiranja u poslednjih stotinjak godina).

"Ispočetka" - u odnosu na modernistička kreveljenja i pomodarska iživljavanja ovdašnje kvazi-elite nakon što smo napustili svoj sigurni, autentični, vekovni, zavetni SVETOSAVSKI PUT.

Reči bez NADAHNUĆA, vera bez MISTIKE, nacionalizam bez VEDRINE, moralizam bez DOBROTE, "zilotska" upornost bez LjUBAVNE PRISNOSTI I VELIKODUŠNOSTI, ratobornost bez HRABROSTI, patriotizam bez SPREMNOSTI ZA ODLAZAK NA RATIŠTE, monarhizam bez DUHOVNE SUŠTINE, politika bez HARIZME, pseudo-sabornost bez DISCIPLINE i HIJERARHIJE, besplodna mitingovanja i ulične šetnje bez DOBRE ORGANIZACIJE i STRATEGIJE, žestoko "partijašenje" bez ISTINSKOG OSEĆAJA SRPSKE ZAJEDNICE, doživljaj "države" koji u sebi nema ničeg intimno našeg i OTADžBINSKOG, odbranaški i zaštitnički stav prema Srbiji bez ikakvog stvarnog POZNAVANjA NjENE ISTORIJE I TRADICIJE, mržnja prema neprijateljima srpstva bez DOBRONAMERNOSTI I PRIVRŽENOSTI PREMA SVOJIM SUNARODNICIMA I SLIČNOMIŠLjENICIMA..., UZ GUBLjENjE OSEĆAJA ZA REALNOST, TE TRAGIČNO ODSUSTVO POZITIVNE SELEKCIJE I NEOPHODNE KREATIVNOSTI U NACIONALNO-POLITIČKIM AKTIVNOSTIMA - više ne može da predstavlja naš narod i srpsku ideju.

To vreme je zauvek prošlo.

Da li će se brzo ili ne pronaći neki novi srpski putevi ka budućnosti ja ne znam. Ali, i te kako znam da nam bez ovih novih-starih (večnih) metoda nema pomeranja sa mrtve tačke, niti će A. Vučić i njegova režimska ekipa imati prave protivnike, ni ozbiljne (buduće) tužioce i sudije - po meri svojih grehova i onolike izdaje svega što su dotakli u svojim tugaljivo-patetičnim, bez izuzetka antisrpskim akcijama...

Srbija i dalje čeka svoje buduće vođe i predvodnike. Po meri onolikih nam, unutrašnjih i spoljašnjih protivnika (i ozbiljnosti našeg strašnog, višestrukog poraza tako nalik kapitulaciji).


# Aleksinac.Net SPC Dragoslav Bokan Sveti Sava Svetosavlje
@aleksinacnet @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima