Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пљачка на нивоу

rss

26.01.2010. м

Срам вас било

Током 2008. из касе Републичке изборне комисије скупштинским куририма, секретарицама, мајсторима, возачима, махом са средњом школом, исплаћено 105.385.443. динара или невероватних 1.300.000 евра!

БЕОГРАД - Скупштинске секретарице, курири, мајстори, возачи и остали запослени у парламенту у 2008. години примили су 105,4 милиона динара из буџета (1,3 милиона евра по тадашњем курсу) на име накнада за рад у Републичкој изборној комисији!!!
Овим сарадницима Скупштине, од којих су многи били малтене средњошколци, исплаћено је чак 28 милиона динара више него сталним члановима РИК, који су на благајни парламента подигли 77.235.912 динара?!

Да није било афере чији су главни актери секретарица шефице парламента Бранислава Парезановић и возач Горан Јовић, који је службеним “аудијем” прегазио погинулог младића, не би се ни сазнало колико су поједини радници Скупштине осиони и бахати. Скоро два милиона динара отишло је како би се подмирило њих четворо - запослени у кабинету секретара парламента Вељка Одаловића Даница Веиновић и Милош Прошић, секретарица Славице Ђукић-Дејановић Бранислава Парезановић и возач Горан Јовић.
Веиновићева, која је инкасирала 622.500 динара као секретарица у посланичкој групи СПС са средњом школом, јуче није желела да објасни који је то посао конкретно обављала за толике паре.

- Питајте бившег секретара РИК Марка Даниловића зашто сам те паре добила. Али, могла бих на суду да кажем да вам то нисам рекла - запретила је Веиновићева.
Милош Прошић, коме је као административном секретару исплаћено фантастичних 1.062.550 динара, није био расположен за коментар.

- Право да вам кажем, не бих коментарисао ваше написе - поручио је некадашњи курир у парламенту који је милионче добио у време док је служио цивилни војни рок?!
Кад се погледа колике су накнаде добијали поједини сарадници у Скупштини, човек би помислио да се убијају од посла, све радећи и дан и ноћ. Из прегледа исплаћених накнада за рад у РИК током 2008. види се да оваквих случајева има на претек.

Рекордерка је Марија Дробњак, која је као секретарица у посланичком клубу ДС са средњом школом на име накнада добила 1.755.000 динара (по тадашњем курсу око 20.000 евра)! Исте паре узела је још једна “средњошколка” - секретарица за послове кабинета председника Скупштине и потпредседника Биљана Шајин. Мили Радојчић, секретарици са средњом школом у Одељењу за припрему седница, плаћено је 1.676.000, док је Радица Алексић (ВСС) као помоћник секретара добила 955.000 динара. Одлично су прошли и Миодраг Шупут (начелник Одељења за припрему и обраду седница) са 1.178.000 динара, те Милан Чуљковић, који је као дипломирани правник саветник за послове одбора узео 1.288.000 динара.


Брука и Срамота.....народ гладује и протестује а видите како се разбацује Скупштина.......

Коментара: 0


# пљачка
@ 

[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима