Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pljačka na nivou

rss

26.01.2010. m

Sram vas bilo

Tokom 2008. iz kase Republičke izborne komisije skupštinskim kuririma, sekretaricama, majstorima, vozačima, mahom sa srednjom školom, isplaćeno 105.385.443. dinara ili neverovatnih 1.300.000 evra!

BEOGRAD - Skupštinske sekretarice, kuriri, majstori, vozači i ostali zaposleni u parlamentu u 2008. godini primili su 105,4 miliona dinara iz budžeta (1,3 miliona evra po tadašnjem kursu) na ime naknada za rad u Republičkoj izbornoj komisiji!!!
Ovim saradnicima Skupštine, od kojih su mnogi bili maltene srednjoškolci, isplaćeno je čak 28 miliona dinara više nego stalnim članovima RIK, koji su na blagajni parlamenta podigli 77.235.912 dinara?!

Da nije bilo afere čiji su glavni akteri sekretarica šefice parlamenta Branislava Parezanović i vozač Goran Jović, koji je službenim “audijem” pregazio poginulog mladića, ne bi se ni saznalo koliko su pojedini radnici Skupštine osioni i bahati. Skoro dva miliona dinara otišlo je kako bi se podmirilo njih četvoro - zaposleni u kabinetu sekretara parlamenta Veljka Odalovića Danica Veinović i Miloš Prošić, sekretarica Slavice Đukić-Dejanović Branislava Parezanović i vozač Goran Jović.
Veinovićeva, koja je inkasirala 622.500 dinara kao sekretarica u poslaničkoj grupi SPS sa srednjom školom, juče nije želela da objasni koji je to posao konkretno obavljala za tolike pare.

- Pitajte bivšeg sekretara RIK Marka Danilovića zašto sam te pare dobila. Ali, mogla bih na sudu da kažem da vam to nisam rekla - zapretila je Veinovićeva.
Miloš Prošić, kome je kao administrativnom sekretaru isplaćeno fantastičnih 1.062.550 dinara, nije bio raspoložen za komentar.

- Pravo da vam kažem, ne bih komentarisao vaše napise - poručio je nekadašnji kurir u parlamentu koji je milionče dobio u vreme dok je služio civilni vojni rok?!
Kad se pogleda kolike su naknade dobijali pojedini saradnici u Skupštini, čovek bi pomislio da se ubijaju od posla, sve radeći i dan i noć. Iz pregleda isplaćenih naknada za rad u RIK tokom 2008. vidi se da ovakvih slučajeva ima na pretek.

Rekorderka je Marija Drobnjak, koja je kao sekretarica u poslaničkom klubu DS sa srednjom školom na ime naknada dobila 1.755.000 dinara (po tadašnjem kursu oko 20.000 evra)! Iste pare uzela je još jedna “srednjoškolka” - sekretarica za poslove kabineta predsednika Skupštine i potpredsednika Biljana Šajin. Mili Radojčić, sekretarici sa srednjom školom u Odeljenju za pripremu sednica, plaćeno je 1.676.000, dok je Radica Aleksić (VSS) kao pomoćnik sekretara dobila 955.000 dinara. Odlično su prošli i Miodrag Šuput (načelnik Odeljenja za pripremu i obradu sednica) sa 1.178.000 dinara, te Milan Čuljković, koji je kao diplomirani pravnik savetnik za poslove odbora uzeo 1.288.000 dinara.


Bruka i Sramota.....narod gladuje i protestuje a vidite kako se razbacuje Skupština.......

Komentara: 0


# pljačka
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima