Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nemanja i Stefan osvojili prvo mesto na takmičenju "Programer junior 2019"

rss

15.05.2019.

Društvo matematičara Srbije i Računarska gimnazija u Beogradu organizovali su, trinaestu godinu za redom, informatičko takmičenje za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola "Programer junior 2019". Učenici škole "Vožd Karađorđe" učestvovali su sa velikim uspehom.

Nemanja i Stefan osvojili prvo mesto na takmičenju "Programer junior 2019"

Takmičenje je bilo ekipnog karaktera, ekipa od dva člana. Za kvalifikaciju za finalno takmičenje, ekipe su imale zadatak da snime video zapis (spot), u trajanju od 60 sekundi, sa temom "Programer junior 2019".

Finalno takmičenje je održano 11. maja 2019.godine u prostorijama Računarske gimnazije u Beogradu. Na finalnom takmičenju ekipe su na zadatu temu u roku od tri školska časa trebale da reše postavljeni problem koristeći jedan od programskih jezika SCRATCH, PYTHON, C#.

Najuspešnija ekipa takmičenja Programer junior 2019 je bila iz OŠ "Vožd Karađorđe", u sastavu Nemanja Živadinović i Stefan Stojanović. Kao nagradu, pored sertifikata o učešću, dobili su i dva tablet računara kao i vaučere za pohađanje Letnje škole programiranja (24. do 27. juna 2019. godine).


# Vožd Karađorđe OŠ škole Stefan Stojanović Programer junior Nemanja Živadinović
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima