Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Štab za vanredne situacije: otkazan vašar, Na Moravi vodenica stara, koncerti...

rss

03.07.2020. Opština Aleksinac

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana sednica Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac.

Štab za vanredne situacije: otkazan vašar, Na Moravi vodenica stara, koncerti...

Sednicom je predsedavao Nenad Stanković, komandant Štaba. Pored članova Štaba u užem sastavu, sastanku su prisustvovali Boban Džunić, član Okružnog kriznog štaba i Dalibor Radičević, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Izveštaj o sprovođenju mera zaštite podneli su: dr Goran Vidić, direktor Opšte bolnice i dr Rodoljub Živadinović, direktor Doma zdravlja Aleksinac.

Članovi Štaba usvojili su zaključak o otkazivanju predstojećeg vašara u periodu od 12. do 14. jula, zbog rizika širenja infekcije izazvane virusom „Covid 19".

Takođe, usvojen je i zaključak da zbog rizika širenja infekcije izazvane virusom „Covid-19“, manifestacija „Na Moravi vodenica stara“, koja je trebalo da bude realizovana u periodu od 12 - 14. jula 2020. godine u organizaciji Centra za kulturu i umetnost, neće biti održana kao i svi planirani koncerti. Sve ostale manifestacije i kulturni sadržaji koji podrazumevaju prisustvo do 100 lica u zatvorenom prostoru uz poštovanje svih propisanih mera zaštite, mogu biti organizovane.

Mere koje su navedene odnose se i na aktivnosti Gradskog pozorišta „Teatar 91“, kao i na sve ostale privredne subjekte koji se bave ugostiteljskim delatnostima.

Na kraju sednice usvojen je i zaključak, prema kome će JKP „Komunalne usluge„ pristupi dezinfekciji pešačke zone u Aleksincu, platoa ispred Centra za kulturu i umetnost i sportskog terena na stadionu za male sportove (TAŠ), u cilju sprečavanje nastanka i širenja infekcije izazvane virusom „Covid -19".

Komentara: 3


# Dalibor Radičević Rodoljub Živadinović Nenad Stanković vašar na Moravi vodenica stara štab za vanredne situacije Goran Vidić koronavirus Boban Džunić
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+13) (-2)

  Srbobran Vujcic 03.07.2020.
  Šta bre radi taj takozvani štab, hoće li oni obaveštavati građane u opštini o broju zaraženih na dnevnom nivou ili se sastaju samo da bi popili kafu i prodali maglu?
  Sromota

 • (+5) (-3)

  Petar 04.07.2020.
  Ipak smo se opametili. Bravo.

 • (+16) (-1)

  S 06.07.2020.
  Super....vašar otkazan zbog pandemije. Svaka čast. A što ste dopustili da vam dođe Fikus iz Beograda i da pravite cirkus u centru varoši? Skupili ste se kao muve na .... lepak kad je dotična dolazila da predizborno otvori novu fabriku. A kada su opštinski aktivisti (čitaj "SNS"-ovce) par dana pred izbore išli od penzionera do penzionera noseći pakete pomoći i neke spiskove (kao slučajno baš pred izbore...crvc!), bez maski i rukavica? Ni jedan od ta dva događaja nije ugrozio građane? Treba, bre, da vas je stid - kolektivno. Bacate naše pare, nije vas briga šta narod misli, zakone i preporuke bacate kroz prozor kada vam ne odgovaraju a pooštravate ih kada vam odgovaraju, samo ste vi iznad i izvan zakona. Kaže narod "Do boga visoko, do cara daleko..."


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima