Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Razočarani Aleksić podneo ostavku na mesto predsednika Saveta za zdravlje

rss

01.02.2018. izvor: Alpres

Predsednik Saveta za zdravlje opštine Aleksinac, dr Zoran Aleksić, iznenada je podneo ostavku revoltiran ponašanjem opštinske vlasti prema materiji koju obrađuje ovaj savet

Savet za zdravlje, Foto Alpres

Na jučerašnjem sastanku Saveta za zdravlje opštine Aleksinac govorilo se o pohvalama o radu ovog tela, ali i o ostavci predsednika ovog tela dr Zorana Aleksića.

Aleksićeva rešenost da više ne predsedava Savetom, kako je rekao, nije ishitrena, već dobro promišljena odluka, piše portal Alpres.
– Moja odluka da podnesem ostavku je moralni čin, ali i čin koji upozorava da ovako više ne može – istakao je dr Aleksić.

Naime, u toku dana trebalo je da se održi sastanak Saveta i predstavnika javnih komunalnih preduzeća u našem gradu, kao i predstavnika Centra za socijalni rad. Predsedavajući Aleksić je već na početku redovne sednice nagovestio da ne očekuje da se planirani sastanak održi i na neki način nagovestio je svoju ostavku.

Na početku zasedanja članovi Saveta upoznati su sa dopisom stalne konferencije gradova i opština kojim se iznose mnogobrojne pohvale na rad ovog tela, kao i pozivom da na nekim od radionica koje bude organizovala konferencija prezentuju svoje aktivnosti na izradi akcionog plana. Takođe, u ovom pismu preporučeno je aleksinačkom Savetu da usvojenu strategiju, koju razrađuje pomenuti akcioni plan, preimenuje u Plan javnog zdravlja što je više u duhu postojećih zakonskih regulativa. Naime, po tumačenju stalne konferencije gradova i opština Srbije, strategija je opšti dokument koji se donosi na nacionalnom nivou.

Kako se sastanak približavao kraju, sve je bilo jasnije da pozvani direktori javnih preduzeća neće doći na drugi deo skupa i da će predsedavajući doktor Zoran Aleksić ispuniti svoje obećanje o ostavci zbog odnosa ljudi iz javnog života prema Savetu na čijem je on čelu.

– Predstavnici javnih preduzeća su još jednom pokazali kakav odnos imaju prema javnom zdravlju, što je u najvećem delu njihova osnovna delatnost, a što je još gore njihov osnivač je opština. Upozoravao sam da je ovo previše ozbiljan posao za takve neozbiljnosti. Nisu našli za shodno čak ni danas da oslušnu šta mi razgovaramo. Nisam zanesenjak, niti ludak da verujem da će naši planovi biti stopostotno izvršeni. Nešto neće moći iz objektivnih, nešto iz subjektivnih razloga, a ja se borim da nema subjektivnih razloga. Rekao sam da ću se javno izviniti ako dođu, međutim sad sam prezadovoljan jer je moja pretpostavka postala stvarnost – rekao je dr Aleksić, koji nije prihvatio predlog da se sastanak odloži za neki drugi dan, već je istog trenutka podneo ostavku.

Kako piše portal Alpres, Aleksić je tom prilikom izneo je i zamerke na račun lokalnog rukovodstva zbog ignorisanja njegovih predloga.

Iako je bilo ubeđivanja od ostalih članova Saveta da ne preduzima tako radikalne mere kao što je ostavka, dr Aleksić je ostao dosledan svojoj odluci i pismenu ostavku predao pisarnici.

On je to kasnije i potvrdio u telefonskom razgovoru za Radio Aleksinac.

‒ Nadam se da će moja ostavka da probudi uspavanost Aleksinca, odnosno onih koji odgovaraju za naše sudbine – zaključio je dr Aleksić.


# opština Zoran Aleksić Radio Aleksinac ostavka Savet za zdravlje
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima