Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Разочарани Алексић поднео оставку на место председника Савета за здравље

rss

01.02.2018. извор: Алпрес

Председник Савета за здравље општине Алексинац, др Зоран Алексић, изненада је поднео оставку револтиран понашањем општинске власти према материји коју обрађује овај савет

Савет за здравље, Фото Алпрес

На јучерашњем састанку Савета за здравље општине Алексинац говорило се о похвалама о раду овог тела, али и о оставци председника овог тела др Зорана Алексића.

Алексићева решеност да више не председава Саветом, како је рекао, није исхитрена, већ добро промишљена одлука, пише портал Алпрес.
– Моја одлука да поднесем оставку је морални чин, али и чин који упозорава да овако више не може – истакао је др Алексић.

Наиме, у току дана требало је да се одржи састанак Савета и представника јавних комуналних предузећа у нашем граду, као и представника Центра за социјални рад. Председавајући Алексић је већ на почетку редовне седнице наговестио да не очекује да се планирани састанак одржи и на неки начин наговестио је своју оставку.

На почетку заседања чланови Савета упознати су са дописом сталне конференције градова и општина којим се износе многобројне похвале на рад овог тела, као и позивом да на неким од радионица које буде организовала конференција презентују своје активности на изради акционог плана. Такође, у овом писму препоручено је алексиначком Савету да усвојену стратегију, коју разрађује поменути акциони план, преименује у План јавног здравља што је више у духу постојећих законских регулатива. Наиме, по тумачењу сталне конференције градова и општина Србије, стратегија је општи документ који се доноси на националном нивоу.

Како се састанак приближавао крају, све је било јасније да позвани директори јавних предузећа неће доћи на други део скупа и да ће председавајући доктор Зоран Алексић испунити своје обећање о оставци због односа људи из јавног живота према Савету на чијем је он челу.

– Представници јавних предузећа су још једном показали какав однос имају према јавном здрављу, што је у највећем делу њихова основна делатност, а што је још горе њихов оснивач је општина. Упозоравао сам да је ово превише озбиљан посао за такве неозбиљности. Нису нашли за сходно чак ни данас да ослушну шта ми разговарамо. Нисам занесењак, нити лудак да верујем да ће наши планови бити стопостотно извршени. Нешто неће моћи из објективних, нешто из субјективних разлога, а ја се борим да нема субјективних разлога. Рекао сам да ћу се јавно извинити ако дођу, међутим сад сам презадовољан јер је моја претпоставка постала стварност – рекао је др Алексић, који није прихватио предлог да се састанак одложи за неки други дан, већ је истог тренутка поднео оставку.

Како пише портал Алпрес, Алексић је том приликом изнео је и замерке на рачун локалног руководства због игнорисања његових предлога.

Иако је било убеђивања од осталих чланова Савета да не предузима тако радикалне мере као што је оставка, др Алексић је остао доследан својој одлуци и писмену оставку предао писарници.

Он је то касније и потврдио у телефонском разговору за Радио Алексинац.

‒ Надам се да ће моја оставка да пробуди успаваност Алексинца, односно оних који одговарају за наше судбине – закључио је др Алексић.

Коментара: 7


# општина Зоран Алексић Радио Алексинац оставка Савет за здравље
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+29) (-5)

  gaga 02.02.2018.
  ne mogu da dodju jer su zauzeti lovom i ribolovom svih vrsta

 • (+16) (-1)

  gaga 09.02.2018.
  da li su 3 negativna dali oni koji su se prepoznali

 • (+18) (-2)

  Mile 10.02.2018.
  Sta se radi u bolnici pa mi je malo cudno da se uopste Aleksic i prihvatio te obaveze a ako je neko mislio da je mala grdno se vara.Vidic misli da da mu je to dedovina i svakako da razumem Aleksica.

 • (+1) (-34)

  Radisa M. 11.02.2018.
  Cinjenica je da Vucic mnogo trci - to se sve prenosi sa vrha drzave i na opstinu. Nasi opstinari trebaju samo ispratiti sve i stvoriti uslove za potencijalne investitore. Verujem da ce se sve kretati iz godine u godinu na bolje, samo da ostane mir u Srbiji.

 • (+15) (-1)

  pepa prase 24.02.2018.
  sto se tice bolnice trebalo bi direktor da proseta po bolnickom krugu i da vidi ono silno djubre i ocisti jer ono je sramota i za njega

 • (+15) (-)

  Swaner 27.02.2018.
  Ako Vucic mnogo trci, neka se pijavi za maraton. Mi kao zemlja nemamo neke kvalitetne maratonce jos od Franja Mihalica.

 • (+4) (-1)

  Eksponent. 27.02.2018.
  Poštovani, od starijih je tu Mihalić Franjo,Farčić Nedeljko, Skočajić, od mladjih Dević Borisav, Benša Jan, dakle nije da nema maratonaca,medjutim , nije to naš nacionalni sport, niti previše atraktivan pa se ne zna puno za njih,pomenutog što se tiče,on bi više mogao kao Cirkuski artist,veštak, mogao bi i glumačku akademiju završiti,kako je krenuo, može biti nominovan za Oskara....od strane uticajnih krugova iz Brisela, Berlina i Wašingtona čiji je eksponent politiike.

  Ovo eksponent, za botove,
  eksponent • muški rod Izlagač, onaj koji izlaže neki predmet .Promoter.
  Čovek koji radi za račun nekog drugog, naročito u političkom životu, poverljiva ličnost, poverenik.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима