Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Učitelj Toplica izašao na stub srama ni kriv ni dužan?

rss

14.09.2014. D. Ostojić

Kako profesionalna karijera uspešnog pedagoga može biti izmazana kritikama, najbolje svedoči slučaj učitelja Toplice Petrovića.

Učitelj Toplica izašao na stub srama ni kriv ni dužan?

Čovek je sa ozbiljnim iskustvom u radu, potvrđen kao stručnjak nizom nagrada, od kojih bi izdvojio Svetosavsku nagradu, jedno od najvećih priznanja u Srbiji. Ulaskom u politiku došao je u poziciju da mu se ime sve češće spominje u negativnom kontekstu i to samo zato što je hteo da bude politički korektan.

Od našeg sagovornika smo saznali zanimljive detalje koji bacaju senku na ceo slučaj:

"Toplica nije ni želeo da bude direktor. Već je jednom odbio da bude kandidat i to prilikom izbora za direktora škole u Katunu. A sad je upao u izbor za direktora škole Ljupče Nikolić samo da bi se politička igra među naprednjacima završila pobedom aleksinačkih naprednjaka. Kandidat je trebao da bude čovek iz Kruševca. Aleksinački naprednjaci nisu ni hteli da čuju da u Aleksincu direktor škole bude neko sa strane. Kako bi izbegli odluku centrale naprednjaka, na brzinu su ubacili ime Toplice Petrovića kao kandidata aleksinačkog odbora. To su uradili bez njegovog znanja, maltene ga doveli pred svršen čin. I onda je krenula cela priča i politička ujdurma, jer u slučaju da ne pobedi kandidat SNS-a, laleksinački odbor bi imao veliki problem pred pojedinim političkim funkcionerima u centrali stranke. Zato je i krenula ovolika artiljerija na Lelu i direktorsko mesto. Do kraja izbora se neće štedeti sredstva, samo da kandidat naprednjaka bude direktor. Ono što je u svemu tome tragično jeste što će jedan pedagog, kakav je učitelj Toplica u svemu tome biti kolateralna šteta." navodi naš sagovornik iz redova aleksinačkog SNS-a.

 


# SNS Ljupče Nikolić OŠ škole Toplica Petrović
@sns_aleksinac @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima