Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Учитељ Топлица изашао на стуб срама ни крив ни дужан?

rss

14.09.2014. Д. Остојић

Како професионална каријера успешног педагога може бити измазана критикама, најбоље сведочи случај учитеља Топлице Петровића.

Учитељ Топлица изашао на стуб срама ни крив ни дужан?

Човек је са озбиљним искуством у раду, потврђен као стручњак низом награда, од којих би издвојио Светосавску награду, једно од највећих признања у Србији. Уласком у политику дошао је у позицију да му се име све чешће спомиње у негативном контексту и то само зато што је хтео да буде политички коректан.

Од нашег саговорника смо сазнали занимљиве детаље који бацају сенку на цео случај:

"Топлица није ни желео да буде директор. Већ је једном одбио да буде кандидат и то приликом избора за директора школе у Катуну. А сад је упао у избор за директора школе Љупче Николић само да би се политичка игра међу напредњацима завршила победом алексиначких напредњака. Кандидат је требао да буде човек из Крушевца. Алексиначки напредњаци нису ни хтели да чују да у Алексинцу директор школе буде неко са стране. Како би избегли одлуку централе напредњака, на брзину су убацили име Топлице Петровића као кандидата алексиначког одбора. То су урадили без његовог знања, малтене га довели пред свршен чин. И онда је кренула цела прича и политичка ујдурма, јер у случају да не победи кандидат СНС-а, лалексиначки одбор би имао велики проблем пред појединим политичким функционерима у централи странке. Зато је и кренула оволика артиљерија на Лелу и директорско место. До краја избора се неће штедети средства, само да кандидат напредњака буде директор. Оно што је у свему томе трагично јесте што ће један педагог, какав је учитељ Топлица у свему томе бити колатерална штета." наводи наш саговорник из редова алексиначког СНС-а.

 


# СНС Љупче Николић ОШ школе Топлица Петровић
@sns_aleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима