Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinački pokret za promene ne učestvuje na izborima

rss

24.03.2016.

Aleksinački pokret za promene neće učestvovati na predstojećim izborima. Članovi APP-a imaju punu slobodu da sami odluče koju će listu podržati na predstojećim izborima kako na lokalu tako i na republičkim izborima.

Aleksinački pokret za promene ne učestvuje na izborima

Ovu vest nam je saopštio jedan od osnivača APP-a, Dušan Ostojić.

"Rukovodstvo APP-a je obavilo nekoliko razgovora sa predstavnicima političkih partija i koalicija u Aleksincu, ali je na kraju odlučeno da se ne izlazi na lokalne izbore. Svako onaj ko bude potpisao bilo kakav dokument u ime APP-a, znajte da falsifikuje odluku i cilj te organizacije koja je u potpunosti zamišljena kao pokret građana sa ciljem da se ne uključujemo kao APP niti kod jedne političke stranke." kaže g. Ostojić.

Sličnu priču nam je potvrdio i Miloš Paović, nekadašnji kopredsednik APP-a.

"Tačno je da APP ne izlazi na lokalne izbore. Ja sam posvećen političkim aktivnostima vezanim za nacionalnu manjinu Crnogoraca u Srbiji." ističe g. Paović.

S druge strane, gradom kolaju priče da će APP podržati listu DS-a ili SPS-a ili listu pod sloganom Odgovorno za Aleksinac, pa smo za komentar pozvali g. Ostojića:

"Svaki član APP-a kao pojedinac ima pravo da se kandiduje na bilo čijoj listi. Tako sam i ja kandidat na listi Odgovorno za Aleksinac, ali ne kao predstavnik APP-a, već kao pojedinac, imenom i prezimenom. Jedan od članovca je na listi Levice Srbije, a jedan od ljudi koji je aktivno stvarao APP je danas funkcioner jedne vladajuće stranke. Dakle, da pojasnim detalje, APP nije moje vlasništvo, niti bilo kog drugog člana, tako da niko i nema pravo da potpisuje bilo kakve sporazume niti da se predstavlja kao neko ko će davati podršku bilo kojoj stranci. Sa podrškom građana nema igre, niti ću ja kao jedan od osnivača dozvoliti da se idejom APP-a bilo ko poigrava."


# Dušan Ostojić Miloš Paović izbori Aleksinački pokret za promene APP Odgovorno za Aleksinac
@zubarcina @ Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima