Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексиначки покрет за промене не учествује на изборима

rss

24.03.2016.

Алексиначки покрет за промене неће учествовати на предстојећим изборима. Чланови АПП-а имају пуну слободу да сами одлуче коју ће листу подржати на предстојећим изборима како на локалу тако и на републичким изборима.

Алексиначки покрет за промене не учествује на изборима

Ову вест нам је саопштио један од оснивача АПП-а, Душан Остојић.

"Руководство АПП-а је обавило неколико разговора са представницима политичких партија и коалиција у Алексинцу, али је на крају одлучено да се не излази на локалне изборе. Свако онај ко буде потписао било какав документ у име АПП-а, знајте да фалсификује одлуку и циљ те организације која је у потпуности замишљена као покрет грађана са циљем да се не укључујемо као АПП нити код једне политичке странке." каже г. Остојић.

Сличну причу нам је потврдио и Милош Паовић, некадашњи копредседник АПП-а.

"Тачно је да АПП не излази на локалне изборе. Ја сам посвећен политичким активностима везаним за националну мањину Црногораца у Србији." истиче г. Паовић.

С друге стране, градом колају приче да ће АПП подржати листу ДС-а или СПС-а или листу под слоганом Одговорно за Алексинац, па смо за коментар позвали г. Остојића:

"Сваки члан АПП-а као појединац има право да се кандидује на било чијој листи. Тако сам и ја кандидат на листи Одговорно за Алексинац, али не као представник АПП-а, већ као појединац, именом и презименом. Један од члановца је на листи Левице Србије, а један од људи који је активно стварао АПП је данас функционер једне владајуће странке. Дакле, да појасним детаље, АПП није моје власништво, нити било ког другог члана, тако да нико и нема право да потписује било какве споразуме нити да се представља као неко ко ће давати подршку било којој странци. Са подршком грађана нема игре, нити ћу ја као један од оснивача дозволити да се идејом АПП-а било ко поиграва."


# Душан Остојић Милош Паовић избори Алексиначки покрет за промене АПП Одговорно за Алексинац
@zubarcina @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима