Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nepravilnosti na izborima u Aleksincu?

rss

09.05.2012. Izvor Južne vesti

Prema tvrdnjama Aleksinačkog pokreta za promene na biračkom mestu broj 66 bilo je dopisivanja u birački spisak, u aleksinačkoj Izbornoj komisiji to negiraju.

Ni tri dana posle izbora strasti se ne smiruju. U Nišu je burno još od nedelje, a u Aleksincu pokret za promene bije svoju bitku.

Dušan Ostojić, APP

- Imamo informacije da su na biračkom mestu Moravica predstavnici izborne komisije dopisali olovkom tri imena u postojeći birački spisak za lokalne izbore. Po zakonu u birački spisak ne sme da se upisuje ništa. Mi smo podneli zahtev za uvid u birački spisak, ali predsednik izborne komisije nam nije dozvolio uvid – tvrdi Dušan Ostojić, kopredsednik Aleksinačkog pokreta za promene.

Predsednik Izborne komisije u Aleksincu, Iva Stanković kaže da na biračkom mestu broj 66, nije bilo nikakvih nepravilnosti i da nije bilo prigovora.

- Birački spisak sa biračkog mesta 66, u Osnovnoj školi “Vožd Karađorđe” nije dopisivan i u to možete i sami da se uverite kod nas u prostorijam Izborne komisije. To što Dušanu Ostojiću nije dozvoljen uvid je iz razloga što on nije bio ovlašćeno lice Aleksinačkog pokreta za promene. Nikakvih nepravilnosti nije bilo – tvrdi Stanković.

Ipak, kako saznaju Južne vesti iz razgovora sa kontorlorom CeSida na tom biračkom mestu, dopisivanja je bilo. Kontrolor, koji je želeo da ostane anoniman, kaže da su dopisana tri imena.

- Bilo je neslaganja u biračkim spiskovima za lokalne i ostale izbore, a članovi komisije su, najverovatnije iz neznanja dopisali tri imena u birački spisak za lokalne izbore. Posle moje intervencije i ukazivanja na grešku to se više nije dešavalo, a od predsednika komisije sam dobio obećanje da će sve biti ubeleženo u zvaničan izveštaj izborne komisije. Što se mene tiče ja sam to zabeležio u svoj zapisnik i poslao CeSidu – kaže kontrolor.

Predstavnici Aleksinačkog pokreta za promene su ovaj predmet poslali Upravnom sudu u Beogradu.


# Dušan Ostojić Moravica izbori Iva Stanković APP nepravilnosti Cesid Južne vesti birački spisak
@zubarcina @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima