Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Napad u Aleksincu dobio sudski epilog

rss

04.02.2020. Kurir

Ivan Konstatinović (23) iz Aleksinca osuđen je prvostepeno na pet godina zatvora jer je nožem ubo predsednika ženskog rukometnog kluba "Aleksinac", Nenada Đurića ispred sportske hale u ovoj opštini.

Napad u Aleksincu dobio sudski epilog

Đurićev advokat, Miloš Jovanović objašnjava da je Konstatinović prvo osuđen na četiri i po godine zatvora, ali pošto se tužilaštvo žalilo, Apelacioni sud mu je preinačio osudu na pet godina.

Konstatinović je osuđen za krivično delo ubistvo u pokušaju ispred hale sportova kada je 13. septembra 2018. godine sa još nekoliko lica sačekao Đurića pri izlasku iz objekta i nakon verbalne rasprave došlo je do tuče i povrede Đurića. On je nekako uspeo da se izvuče i uđe u halu gde su devojčice održavale trenining.

- To je stvarno bilo užasno, ja sam izašao i video nekoliko lica u dvorištu sportske hale. Nisam ustukao, došlo je do udaraca gušanja i slično, a onda sam osetio bol u trbuhu. Video sam ko me je napao i video sam da su se razbežali kada su videli krv. Lekari iz Hitne su došli i odvezli me u nišku bolnicu gde su mi sanirali ranu - rekao je Đurić.

U presudi piše da će Konstatinoviću važiti boravak u pritvoru, u kome je bio do presude.

Da se te noći Đurić mahinalno nije pomerio prilikom zamaha nožem, došlo bi do fatalnih posledica.

- On je stao ispred mene i rekao "Gde ćeš sad"? zamahnuo je nožem u pravcu mog grudnog koša, ali ja sam mahinalno uistuknuo tako da je nož završio u trbuhu - ispričao je Đurić na suđenju.

U presudi se navodi da je Konstatinović nakon incidenta napustio Aleksinac, ali je ubrzo pronađen, a kao motiv za napad se navodi sukob Đurića sa Konstatinovićevim ocem što je potvrdio i svedok A.M. na jednom od suđenja. On je kasnije pokazao istražnim organima gde je bacio nož kojim je ubo Đurića.

Izvor

Komentara: 5


# napad Nenad Đurić Ivan Konstantinović
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+10) (-8)

  jovana_perovic99 06.02.2020.
  Zasto ne objavljujete komentare da vam nije Đurić zabranio?

 • (+12) (-1)

  Valter 08.02.2020.
  Istina je jedna orgonizovan kriminal u gradu tuzioci se druze sa narkodilerima i deca im se druze idu u lov policija dobija svoj deo svi zadovoljni a deca drogirana

 • (+12) (-1)

  Arsa 10.02.2020.
  Blage su kazne za nasilje.

 • (+12) (-)

  Redakcija 12.02.2020.
  Molimo čitaoce da prilikom komentarisanja ne koriste lažne i tuđe mejlove, jer na taj način uznemiravaju druga lica.
  Još je apsurdnije što takvi prozivaju redakciju da ne objavljuje komentare, a poslali su više od 20 komentara koristeći lažne mejl naloge.

 • (+5) (-)

  Marko 13.02.2020.
  Što se tiče redakcijesvaka čast na objetivnosti i razumevanju nekih koji su komentsrisali a upotrebili drugu emajl adresu.Vazno je pustati lomentare koji nemaju ruznih reci.Mali je nas grad fabrike se gase i vrtici isto postajemo sve manje nikog nije briga za to naravno drzavu po najmanje,
  Vazno je da zatvori budu puni a obdaništa i skole prazne,i dece sve manje.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima