Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Osumnjičeni doveden sa lisicama na nogama, pa pravio haos u sudnici

rss

08.02.2019. Blic

Ivan Konstantinović (22) iz Aleksinca, koji je optužen da je 13. sepetmbra 2018. godine u dvorištu srednje tehničke škole "Prota Stevan Dimitrijević" u tom gradu nožem pokušao da ubije Nenada Đurića (37) predsednika Ženskog rukometnog kluba, na početku suđenja u Višem sudu u Nišu negirao je sve optužbe koje su mu stavljene na teret.

Osumnjičeni doveden sa lisicama na nogama, pa pravio haos u sudnici

On je pred sudskim većem izjavio da je Đurića samo jednom udario, a da mu je povredu nožem naneo navodno Aleksandar Milić, koji je svedok u ovom slučaju, a sa kojim je Konstantinović te noći bio zajedno u društvu.

Đurić je pred sudom, pak, ponovio da mu je ubod nožem kritične noći naneo upravo Konstantinović.

Konstantinović se optužnicom tereti da je Đurića sačekao u dvorištu pored sposrtske hale te da je stao pred njega sa sa nožem u desnoj ruci rekavši: “Tu si, gde ćeš sad”.

- Rukom u kojoj je držao nož zamahnuo je nožem u pravcu prednje leve strane grudnog koša oštećenog, koji se, da bi izbegao ubod pomerio malo u stranu te mu je zadao ubodnu ranu nožem u vitalni deo tela, prednju desnu stranu grudnog koša u nivou bradavice, koja predstavlja laku telesnu povredu. Ali, delo nije dovršio jer ga je oštećeni odgurnuo, okrenuo se i pobegao u sportsku halu, a okrivljeni ga je jurio do ulaza. Pošto ga nije stigao, pobegao je sa lica mesta i iz grada - stoji u optužnici Višeg tužilaštva.

Konstantinović se međutim branio da nije on Đurića ubo nožem.

- Tačno je da sam ga jednom udario u potiljak dok sam ga vukao da ga odvojim od Milića koga je držao. Nakon što sam ga odvukao, Milić je iskoristio priliku i zadao mu ubod nožem usled čega se Đurić zateturao i krenuo da beži prema hali. Potrčali smo za njim, ali ga nismo stigli. Bio sam uplašen te večeri jer sam bio u društvu sa Milićem koji ga je ubo - rekao je Konstantinović.

On je naveo da kod sebe nije imao ni nož ni palicu.

Na pitanje tužioca zašto je trčao za Đurićem ako je bio uplašen, on je rekao da je trčao po inerciji jer su trčali i njegovi drugovi. Konstantinović je rekao da je bio uplašen za svoju bezbednost zbog ranijeg sukoba njegove porodice sa Đurićem.

- On je poznat u Aleksincu kao MMA borac, borio se u kavezima. Bio sam u strahu jer je prilikom jednog sukoba on mom ocu mogao oko da istera šrafcigerom, milimetri su falili. Njegov kum me je pretukao čekićem i naneo mi teške povrede - izjavio je Konstantinović pred sudom.

Đurić je ponovio pred sudom da je po izlasku iz hale krenuo kući kada je pred njega stao Konstantinović sa nožem u rukama i zapitao ga: “Gde ćeš sad”, a potom zamahnuo nožem.

- Izmakao sam se u stranu, mislio sam da sam izbegao ubod, ali me je zakačio. Počeo je da prilazi njegov brat koji je iz pojasa izvadio palicu. Krenuo sam da bežim ka hali kada sam video da Milić i Marko Jovanović trče i pokušavaju da mi preseku put ali me nisu ni takli jer su bili najbliže na dva metra iza mene. U hali mi je sportski lekar dao peškir i pritisnuo ranu iz koje je išla krv - ispričao je Đurić pred sudom.

On je rekao da mu nije poznato da se protiv njega vodi bilo kakav krivični postupak zbog povređivanja Ivana i članova njegove porodice, ali je potvrdio da je nekada bio MMA borac.

Doveden sa lisicama na nogama, dobacivao oštećenom da laže

Zanimljivo je da je Konstantinović na suđenje doveden sa lisicama i na rukama i na nogama. Lanci sa njegovih nogu nisu skinuti ni tokom trajanja glavnog pretresa, što do sada nije viđeno u niškom sudu.

Prilikom Đurićevog svedočenja, Konstantinović se sa svog mesta u sudnici sve vreme osmehivao i dobacivao mu da laže. Na opomenu sudije da ne sme da dobacije Konstantinović je nastavio:

- Pa laže, majke mi.

Napadnut jer se suprostavio nasilnicima

Đurić je za Blic ispričao odmah posle incidenta da je napadnut jer se krajem jula obratio aleksinačkoj javnosti otvorenim pismom, tražeći da se stane na put grupi nasilnika koji maltretiraju omladinu u tom gradu a kojima niko ne sme da se suprostavi.

Na video snimku vređao tužioce

Slučaj je svojevremeno privukao dosta pažnje i zbog video snimaka koje je uhapšeni Konstantinović ranije postavljano na društvene mreže. Na jednom snimku koje je nastao pre poslednjeg incidenta  ispred hale, Konstantinović uz psovke obraća javnim tužiocima u Nišu i Aleksincu, dok je na dugom zabeležio mobilnim telefonom jedno svoje privođenje ...


# društvene mreže Tehnička škola Prota S. Dimitrijević suđenje Nenad Đurić Ivan Konstantinović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima