Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Напад у Алексинцу добио судски епилог

rss

04.02.2020. Курир

Иван Констатиновић (23) из Алексинца осуђен је првостепено на пет година затвора јер је ножем убо председника женског рукометног клуба "Алексинац", Ненада Ђурића испред спортске хале у овој општини.

Напад у Алексинцу добио судски епилог

Ђурићев адвокат, Милош Јовановић објашњава да је Констатиновић прво осуђен на четири и по године затвора, али пошто се тужилаштво жалило, Апелациони суд му је преиначио осуду на пет година.

Констатиновић је осуђен за кривично дело убиство у покушају испред хале спортова када је 13. септембра 2018. године са још неколико лица сачекао Ђурића при изласку из објекта и након вербалне расправе дошло је до туче и повреде Ђурића. Он је некако успео да се извуче и уђе у халу где су девојчице одржавале тренининг.

- То је стварно било ужасно, ја сам изашао и видео неколико лица у дворишту спортске хале. Нисам устукао, дошло је до удараца гушања и слично, а онда сам осетио бол у трбуху. Видео сам ко ме је напао и видео сам да су се разбежали када су видели крв. Лекари из Хитне су дошли и одвезли ме у нишку болницу где су ми санирали рану - рекао је Ђурић.

У пресуди пише да ће Констатиновићу важити боравак у притвору, у коме је био до пресуде.

Да се те ноћи Ђурић махинално није померио приликом замаха ножем, дошло би до фаталних последица.

- Он је стао испред мене и рекао "Где ћеш сад"? замахнуо је ножем у правцу мог грудног коша, али ја сам махинално уистукнуо тако да је нож завршио у трбуху - испричао је Ђурић на суђењу.

У пресуди се наводи да је Констатиновић након инцидента напустио Алексинац, али је убрзо пронађен, а као мотив за напад се наводи сукоб Ђурића са Констатиновићевим оцем што је потврдио и сведок А.М. на једном од суђења. Он је касније показао истражним органима где је бацио нож којим је убо Ђурића.

Извор


# напад Ненад Ђурић Иван Константиновић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима