Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Trener rukometnog kluba krvav uleteo na trening da pobegne od napadača

rss

13.09.2018.

Aleksinčanin Nenad Đurić izboden je večeras nožem oko 20.35 časova kod sportske hale u Aleksincu.

Trener rukometnog kluba krvav uleteo na trening da pobegne od napadača

Njega je, prema prvim saznanjima, napala grupa od četiri napadača od kojih je jedan bio naoružan nožem, a nakon čega je prebačen u Klinički centar u Nišu.

Kako nezvanično saznajemo, napad je policiji prijavio sam Nenad Đ, rekavši ko ga je ubo nožem. On je imenovao napadača, a kako se nezvanično saznaje, u pitanju je mladić star 21 godinu koji živi u njegovom komšiluku, pa se pretpostavlja da su povod neki njihovi neraščišćeni odnosi.

Neki od napadača su imali bejzbol palice, ali se u ovom trenutku ne zna da li je žrtva zadobila i udarce palicama ili je samo jednom uboden nožem.

- Izbodeni Nenad Đ. je ušao u jednom trenutku u salu u kojoj se odvijao trening da bi pobegao od napadača, jer je već bio izboden, a prema nekim izvorima napad se desio u samoj sali - pričaju Aleksinčani koje je uznemirio ovaj slučaj nasilja.

Policija je dobila identitet napadača i traga za njim, dok je Nenad Đ. prevezen u Klinički centar "Niš" gde je njegova teška telesna povreda zbrinuta .

Izbodeni Nenad Đ. koji je inače predsednik Ženskog rukometnog kluba, diplomirani strukovni vaspitač i dugogodišnji MMA borac, privukao je pažnju krajem jula ove godine kada se obratio aleksinačkoj javnosti preko lokalnog internet portala vvv.aleksinac.net gde je ukazao na problem napada na decu od strane grupe siledžija "koje pokušavaju da zavedu red". Ne isključuje se ni mogućnost da je upravo to možda razlog za večerašnji napad na njega.

- Osećam potrebu da se obratim otvorenim pismom aleksinačkoj javnosti. Svedok sam problema koji postoji među mladima, a koji se tiče pojačane brige zbog sve češćih incidenata koji se dešavaju u Aleksincu. Nekoliko roditelja mi se obratilo za pomoć sa molbom da saslušam njihove probleme. Roditelji tvrde da su njihova deca bila napadnuta od strane grupe pojedinaca koji pokušavaju da "zavedu red" među Aleksinačkom omladinom. I sam sam otac jednog deteta, a i kao diplomirani strukovni vaspitač znam koliko je sredina odrastanja važna za razvoj dece. Želim da pozovem predstavnike institucija koje su za to nadležne kao i sve roditelje da se okupimo oko istog cilja. Naš cilj treba da bude bezbrižan i bezbedan Aleksinac kao mesto odrastanja naše dece. Istinski ću se boriti da taj cilj i ostvarim, najavio je u otvorenom pismu 27. jula Nenad Đ.

Da li je ovaj njegov istup u javnosti bio inicijalna kapisla za sukob sa grupom nasilnika ili je u pritanju nešto drugo, utvrdiće policijska istraga.

Ranjeni u stabilnom stanju

Prema informacijama iz Kliničkog centra u Nišu ranjeni Aleksinčanin Nenad Đ. Zadobio je povredu grudnog koša ali za sada nije operisan jer po proceni lekara nije bilo potrebe za tim zahvatom.

- Pružena  mu je medicinska pomoć urađena je sva potrebna dijagnostika, trenutno je stabilan i nije zivotno ugrožen. Nalazi se u intenzivnoj nezi Urgentnog centra KC Niš. Ostaje tu na opservaciji i lekari će budno pratiti njegovo zdravstveno stanje u toku noći, rečeno nam je u Kliničkom centru u Nišu.

Vlic


# policija nasilje napad Aleksinac.Net nož Nenad Đurić Ivan Konstantinović
@aleksinacnet @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima