Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Odbornici odlučili: Gasi se Direkcija za urbanizam i izgradnju

rss

18.10.2016.

Skupština opštine Aleksinac je na današnjoj sednici većinom glasova usvojila nekoliko dokumenata koji će doprineti „bezbolnijem“ gašenju javnog preduzeća „Direkcija za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac“.

ilustracija (Info-G)

Odbornici su dali zeleno svetlo dopuni odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u Opštinskoj upravi, kojom će biti 154 zaposlenih i među njima će se naći 16 radnika Direkcije, kao i dopuni odluke o organizaciji Opštinske uprave, kojom se uspostavlja Odeljenje za komunalne i građevinske poslove. Novoformirano odeljenje preuzeće većinu poslova Direkcije, dok će deo delatnosti pripasti javnim preduzećima „Vodovod i  kanalizacija“ i „Preduzeću za puteve“.

Dosadašnji direktor Direkcije Dragoslav Živadinović razrešen je dužnosti zbog odlaska u penziju, a u narednom periodu, tačnije do 1. decembra, funkciju vršioca dužnosti direktora obavljaće diplomirani inženjer elektronike Novica Dragićević iz Aleksinca. Protiv Dragićevićevog imenovanja bili su predstavnici opozicije iz odborničkog kluba „Odgovorno za Aleksinac“.

Boban Ranđelović iz DS-a zamerio je što uz kandidaturu nisu priloženi radna biografija i program rada, a Ivan Dimić iz DSS-a smatrao je da Dragićević nema moralne kvalitete za rukovodioca potkrepljujući to njegovima ponašanjem dok je bio na čelu Javnog informativnog preduzeća „Reč radnika“. Dimić je kritikovao što je Dagićević na osnovu ugovora o privremenim poslovima bio angažovan četiri meseca kao radnik Opštinske uprave, a nije dolazio na posao. Načelnik Opštinske uprave Dejan Milošević je odbornicima objasnio da je Dragićević u tom periodu bio angažovan na poslovima oko zatvaranja preduzeća „Reč radnika“ koji je već bio ugašen kao pravni subjekt. Na to je Dimić odgovorio da je te poslove mogao da obavi bilo koji pravnik koji je već zaposlen u Opštinskoj upravi.

Na današnjoj sednici potvrđeni su odbornički mandati Vlastimiru Maksimoviću iz Prćilovice sa izborne liste „Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje“, Miodragu Rakiću iz Aleksinca sa izborne liste „Socijalistička partijaSrbije – Ivica Dačić“ i njegovom sugrađaninu Živoradu Miletiću sa izborne liste „Narodni pokret – Grujica Veljković“. Skupština je razrešila i imenovala pojedine članove škloskih odbora u nekoliko škola.

I današnje zasedanje opštinskog parlamenta je počelo raspravom zbog predloga da se diskusija ograniči na pet minuta, koji je dao šef odborničke grupe SNS Slavoljub Veličković. Za opoziciju je taj predlog bio izraz bahatosti i bespotrebno pokazivanje snage od strane vladajuće većine koju predvode naprednjaci, pa su žestoko reagovali diskutujući dugo o tome. I danas kao i ranije, većinom glasova, odbornici su usvojili ovaj predlog.

Jelena Radovanović, Radio Aleksinac


# Dejan Milošević Ivan Dimić Boban Ranđelović opština Aleksandar Vučić Dragoslav Živadinović skupština Prćilovica Direkcija Ivica Dačić Grujica Veljković Vodovod i kanalizacija JP Reč radnika Radio Aleksinac Slavoljub Veličković Novica Dragićević Preduzeće za puteve JP Odgovorno za Aleksinac Vlastimir Maksimović Miodrag Rakić Živorad Miletić
@avucic @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima