Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Tešica: Izgrađena kanalizacija za kišnicu

rss

14.06.2016. Tekst i foto: Tomislav Brzaković

U Tešici jednom od najvećih naselja u aleksinačkom Pomoravlju, u ul.Cara Dušana u dužini od oko hiljadu metara, izgrađena kanalizacija za odvod kišnice i atmosferskih taloga.

Tešica: Izgrađena kanalizacija za kišnicu

Izgradnju kanalizacije, finansiralo je Ministarstvo privrede Srbije, preko Direkcije za urbanizam SO Aleksinac, koja je učestvovala sa jednim delom sredstava.

U Tešici jednom od najvećih naselja u aleksinačkom Pomoravlju, u ulici Cara Dušana, u dužini od oko hiljadu metara, izgrađena je kanalizacija, za odvod kišnice i atmosferskih taloga.

Izgradnjom kanalizacije u ovoj ulici, kao i postavljanjem ivičnjaka, Tešica u aleksinačkoj opštini, dobija „ obrise“ male Varošice. Po svojoj konfiguraciji, prestavlja jedinstven primer u ovom delu zemlje. Četiri ulice (bulevari), široke po osam metara, seku se na jednom mestu. Sva voda posle obilnih kiša koja se slije, u ulici Cara Dušana, koja je ravna kao „tepsija“, i prostire se prema Grejaču, liči na malo jezero. Ako, pak, kiša pada kada je pijačan dan u Tešici, do pijace se moglo doći samo u čizmama.

Voda koja se slivala u ovoj ulici, pravila je probleme i lokalima, koji su često bili plavljeni.

- Jedino rešenje da ulica Cara Dušana, bude prohodna i u kišne dane i ne plavi lokale, bilo je izgradnja kanalizacije, za odvod kišnice i atmosferskih taloga - kaže Dragoslav Živadinović, diretor Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine u Aleksincu i dodaje:

- Uradili smo projekat za izgradnju kanalizacije u dužini od oko hiljadu metara. Predračunska vrednost je iznosila četiri miliona dinara. Deset posto od ove sume smo mi finasirali, a ostatak Ministarstvo privrede Srbije - rekao nam je Živadinović.

Infrastrukturni radovi na izgradnji kanalizacije za odvod kišnice i atmosvrskih taloga, povereni su niškoj firmi „Poslovnost“, koja je postavila i ivičnjake, pa ulica Cara Dušana, sada deluje kao „bulevar“.

Komentara: 0


# Dragoslav Živadinović Tešica Direkcija poplava kanalizacija kiša SO Aleksinac
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima