Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dodela sredstava medijima koji ispunjavaju uslove

rss

29.07.2016.

Na juče održanoj sednici Opštinskog veća opštine Aleksinac usvojen je izveštaj o realizaciji dodeljenih opštinskih sredstava u oblasti javnog informisanja za 2015. godinu, kao i predlog raspodele istih za 2016. godinu.

Dodela sredstava medijima koji ispunjavaju uslove

U Izveštaju o realizaciji odobrenih projekata u oblasti javnog informisanja koji su sufinansirani sredstvima iz budžeta opštine Aleksinac za 2015. godinu stoji da je svih pet medijskih kuća sa kojima je sklopljen ugovor uredno dostavilo narativne i finansijske izveštaje o realizaciji projekta, ali da „Narodne novine“ i RTV „Belami“ nisu dostavile dokaze vizuelnog prikaza realizovanog projekta (emitovani prilozi, isečci iz novina, publikacije, sadržaji sa portala), zbog čega se njihovi predlozi projekata za 2016. godinu automatski odbijaju.

Od ukupno 16 blagovremeno pristiglih projekata na ovogodišnji konkurs, stručna komisija, vodeći računa o kvalitetu projekata i ispunjenosti ostalih uslova, dala je predlog da podrži 13 projekata, sa ukupnim iznosom od 3 miliona dinara.

Podnosioci medijskih projekata su uz prijavu podnosili i projektovani budžet za realizaciju istih, a konačna odluka o dodeli sredstava biće doneta po dostavljanju revidiranih projekata u skladu sa odobrenim sredstvima utvrđenim ovim predlogom.

Odluka o raspodeli sredstava još uvek nije javno objavljena.

 

Komentara: 2


# budžet mediji opštinsko veće
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+8) (-4)

  Perkan 29.07.2016.
  Ja sam cuo da ovaj Ninoslav pokupio sve pare, tj milion dinara, a ostali podelili 'sicu'
  Kad zaracunate i ostale pare sto Ninoslav pokupi iz optine i republike to je velika para, kao Bajatovic!

 • (+6) (-2)

  Ninoslav i Simić ortački uzeli sve pare 30.07.2016.
  A, što te čudi ? Pa , što je Simić kao ortak , postavljen za većnika,naprasno , dizao tolku galamu . Posle se Ninoslav čudi odakle ima ortaka i piše demant na 100 strana .


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}