Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opštinsko veće razmatralo odluke finansiranja medija i udruženja građana

rss

01.02.2019.

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana 67. sednica Opštinskog veća. Sednicom je predsedavao Čedomir Rakić, zamenik predsednika opštine, a na dnevnom redu našle su se 24 tačke.

Opštinsko veće razmatralo odluke finansiranja medija i udruženja građana

Najpre je usvojen Predlog Odluke o raspisivanju konkursa u formi Javnog poziva za sufinansiranje projekata iz budžeta opštine Aleksinac radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja za 2019. godinu.

Većnici opštine Aleksinac utvrdili su i Predlog Rešenja o dodeli sredstava udruženjima za realizovanje programa od javnog interesa za opštinu iz oblasti kulture, zaštite životne sredine, ekologije, pripadnika nacionalnih manjina i udruženja koja se bave socio-humanitarnim aktivnostima u 2019. godini.

Utvrđen je i Predlog Zaključka o usvajanju izveštaja o utrošenim i opravdanim sredstvima programskih aktivnosti Razvoj sporta i omladine i Udruženja građana za 2018. godinu.

Aleksinački većnici utvrdili su i Predlog Zaključka o usvajanju tromesečnih izveštaja o radu JP za puteve i stambeno-komunalnu delatnost, JKP „Komunalne usluge“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Zatim je utvrđen i Predlog Zaključka o davanju poslovnog prostora Ustanovi za odmor i rekreaciju dece „Lipovac“, u ulici Knjaza Miloša 84 (TICA).

Ostale tačke dnevnog reda odnosile su se na vansudska poravnanja sa građanima opštine usled ujeda pasa.


# Čedomir Rakić budžet mediji opštinsko veće Komunalne usluge JP udruženja građana
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima