Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Na opštinskom veću polemika oko para za medije

rss

08.03.2016.

Opštinska vlada je pored ostalog dala zeleno svetlo za raspisivanje konkursa za medijske sadržaje od lokalnog javnog interesa, koji bi se sufinansirali iz budžeta Opštine Aleksinac.

Na opštinskom veću polemika oko para za medije

Iz opštinske kase za ove namene izdvojiće se 5 miliona dinara. Zainteresovani mediji u narednih 15 dana konkurisaće projektima koje će ocenjivati komisija formirana od medijskih stručnjaka i predstavnika raznih novinarskih udruženja.

Redakcija Aleksinačkih vesti, kao portal na adresi www.aleksinac.net, za 10 godina rada nije uzela ni dinar iz budžeta opštine Aleksinac.

Jedan broj većnika je izrazio želju da se dopunom teksta konkursa komisiji preporuči da prednost da medijima koji tehnički i kadrovski budu prisutniji na području opštine Aleksinac. U tom cilju većnica Vinka Sekulović je predložila da u javnom pozivu, kao posebni kriterijumi kod po vrednosti istovetnih projekata, prednost imaju mediji sa dopisništvom ili stalnim dopisnikom na području aleksinačke lokalne samouprave.

Naša redakcija se finansira iz realnih izvora, ličnih sredstava, a najviše zahvaljujući volonterskom radu saradnika.

Za novog člana opštinske vlade, profesora Bratislava Simića, takođe je važno koliko će mediji kroz projekte ostvarivati javni interes aleksinačke opštine. Simić je naveo obeležavanje 150 godina od osnivanja Aleksinačke gimnazije i Međunarodnu konferenciju fizičara kao skorašnje primere događaja koje nijedan medij sa strane, koji je bio finansiran iz budžeta, nije adekvatno propratio.

Simić je zato predložio da se mediji uslove da dostave dokaz o minutaži priloga u kojima je predstavljena naša opština, a angažovanje dopisnika iz Aleksinca je video kao mogućnost zapošljavanja bivših novinara Alt televizije, koji su sada na tržištu rada.

Za 10 godina rada propratili smo, ili preneli, skoro sve bitne događaje u našoj opštini i poslužili kao izvor medijima na republičkom nivou.

Načelnik Odeljenja za opštu upravu i društvenu delatnost Dragan Jovanović je u ime predlagača smatrao da je ponuđeni tekst konkursa u skladu sa zakonom, a ostale obaveze medija podnosilaca projekata bi mogle da se definišu ugovorom koji će biti kasnije potpisan. Predsedavajući, predsednik Opštine Aleksinac Nenad Stanković, je upozorio prisutne većnike da on ima dve mogućnosti - da predloženi tekst konkursa, koji je on nazvao javnom nabavkom, stavi na glasanje ili da ga vrati predlagaču na dopunu. Na kraju su, ipak, većnici većinom glasova, pet za i tri uzdržna, usvojili predloženi tekst konkursa namenjen medijima.

Korišćen materijal Radija Aleksinac


# predsednik opštine budžet mediji opštinsko veće Nenad Stanković Aleksinac.Net finansiranje Dragan Jovanović Vinka Sekulović
@aleksinacnet @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima