Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Додела средстава медијима који испуњавају услове

rss

29.07.2016.

На јуче одржаној седници Општинског већа општине Алексинац усвојен је извештај о реализацији додељених општинских средстава у области јавног информисања за 2015. годину, као и предлог расподеле истих за 2016. годину.

Додела средстава медијима који испуњавају услове

У Извештају о реализацији одобрених пројеката у области јавног информисања који су суфинансирани средствима из буџета општине Алексинац за 2015. годину стоји да је свих пет медијских кућа са којима је склопљен уговор уредно доставило наративне и финансијске извештаје о реализацији пројекта, али да „Народне новине“ и РТВ „Белами“ нису доставиле доказе визуелног приказа реализованог пројекта (емитовани прилози, исечци из новина, публикације, садржаји са портала), због чега се њихови предлози пројеката за 2016. годину аутоматски одбијају.

Од укупно 16 благовремено пристиглих пројеката на овогодишњи конкурс, стручна комисија, водећи рачуна о квалитету пројеката и испуњености осталих услова, дала је предлог да подржи 13 пројеката, са укупним износом од 3 милиона динара.

Подносиоци медијских пројеката су уз пријаву подносили и пројектовани буџет за реализацију истих, а коначна одлука о додели средстава биће донета по достављању ревидираних пројеката у складу са одобреним средствима утврђеним овим предлогом.

Одлука о расподели средстава још увек није јавно објављена.

 


# буџет медији општинско веће
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима