Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Da li Dom zdravlja Aleksinac ima viška zaposlenih radnika?

rss

11.01.2016.

Ovih dana pojavile su se neproverene informacije da aleksinački Dom zdravlja ima višak zaposlenih, a da se primaju i novi radnici, iako je nedavno došlo do otpuštanja jednog broja zaposlenih

Da li Dom zdravlja Aleksinac ima viška zaposlenih radnika?

Naime, anonimne dojave koje su poslate na adresu nekih portala kažu da DZ Aleksinac ima 181 zaposlenog, a da po sistematizaciji, tj Odluci vlade taj broj treba da bude 179.

Tim povodom je izjavu za medije dao direktor Doma zdravlja:

"Obaveštavamo javnost da se radi o ORDINARNOJ i verovatno zlonamernoj neistini, jer Dom zdravlja Aleksinac na današnji dan ima 173,5 stalno zaposlena radnika, a maksimalni broj zaposlenih koji mu pripada shodno odluci Vlade Republike Srbije je 179. Prema tome, Dom zdravlja Aleksinac ima 5,5 radnika manje od propisanog, te zbog toga već godinama unazad ima velike probleme u pružanju zdravstvene zaštite stanovništva građanima opštine Aleksinac, pre svega zvog velike razuđenosti teritorije, kao i institucije izabranog lekara, koja umnogome ograničava menadžment da bolje organizuje rad službi. Naime, ministar zdravlja stalno zahteva da se rad organizuje na najbolji mogući način shodno raspoloživim kadrovima, mi smo učinili apsolutno sve što je moguće, čak neki zaposleni rade na dva radna mesta po pola radnog vremena, ali objektivni problemi nedostatka kadra, kao i organizacionih posledica koje nosi institucija izabranog lekara uz veliku razuđenost opštine Aleksinac, doprinose tome da probleme nije moguće do kraja rešiti. Ipak, velikim angažovanjem zaposlenih, koji pregalački rade pod neverovatnim pritiskom pacijenata koji imaju prava da zahtevaju svoja prava, uspevamo skoro u potpunosti da ispunimo planove rada koje odobrava Institut za javno zdravlje."

"Iako Dom zdravlja Aleksinac svakog meseca na propisanom PRM obrascu traži od Ministarstva zdravlja popunjavanje nedostajućeg broja kadrova, do popunjavanja još uvek nije došlo. Čak i kad bi Dom zdravlja Aleksinac imao finansijske mogućnosti da od sopstvenih sredstava primi nekog od nedostajućih lekara, RFZO ne daje mogućnost neugovorenim lekarima (lekari za koje RFZO ne obezbeđuje sredstva za zarade) da imaju pravo na pečat i da njihove usluge pacijentima budu priznate od strane RFZO kao obavezni vid zdravstvene zaštite."

"Zahvaljujemo se svim radnicima Doma zdravlja na trudu da i pored svih problema učine sve što je u njihovoj moći, pa često rade i po više desetina procenata više nego što normativi propisuju, kako bi svim pacijentima izašli u susret. Svaki problem koji pacijenti imaju rešavamo uspešno, objasnivši strpljivo svakome kako može da ostvari svoja prava na najbolji način." stoji u saopštenju direktora Doma zdravlja.

Komentara: 4


# Dom zdravlja zapošljavanje Institut za javno zdravlje
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+32) (-3)

  alal ti vera 11.01.2016.
  direktore ako dz ima 173,5 radnika a manjak je 5,5.ti treba da budeš ministar u Toponicu.

 • (+21) (-8)

  5,5% 11.01.2016.
  VRATI DR OSTOJICA NA POSAO KAD JE TAKO

 • (+12) (-0)

  STEFA 11.01.2016.
  Zbog cega je onda doslo do politickog otkaza dr. Ostojica kad nedostaje osoblja ???? Nicija nije gorela do zore , svi takvi se vrate na velika vrata ...

 • (+18) (-0)

  MP 12.01.2016.
  Taman o nekom covek pomisli da je pravi profesionalac i da je konacno dobio sansu zarad napredka lokalne zajednice, a onda taj isti svojim prvim potezima pokaze da je klasican partijski poslusnik.

  Nazalost, Domom zdravlja ne upravlja direktor, vec OO SNS, tacnije nekoliko ljudi bliskih predsedniku opstine koji nemaju apsolutno nikakve veze sa zdravstvom.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima