Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Да ли Дом здравља Алексинац има вишка запослених радника?

rss

11.01.2016.

Ових дана појавиле су се непроверене информације да алексиначки Дом здравља има вишак запослених, а да се примају и нови радници, иако је недавно дошло до отпуштања једног броја запослених

Да ли Дом здравља Алексинац има вишка запослених радника?

Наиме, анонимне дојаве које су послате на адресу неких портала кажу да ДЗ Алексинац има 181 запосленог, а да по систематизацији, тј Одлуци владе тај број треба да буде 179.

Тим поводом је изјаву за медије дао директор Дома здравља:

"Обавештавамо јавност да се ради о ОРДИНАРНОЈ и вероватно злонамерној неистини, јер Дом здравља Алексинац на данашњи дан има 173,5 стално запослена радника, а максимални број запослених који му припада сходно одлуци Владе Републике Србије је 179. Према томе, Дом здравља Алексинац има 5,5 радника мање од прописаног, те због тога већ годинама уназад има велике проблеме у пружању здравствене заштите становништва грађанима општине Алексинац, пре свега звог велике разуђености територије, као и институције изабраног лекара, која умногоме ограничава менаџмент да боље организује рад служби. Наиме, министар здравља стално захтева да се рад организује на најбољи могући начин сходно расположивим кадровима, ми смо учинили апсолутно све што је могуће, чак неки запослени раде на два радна места по пола радног времена, али објективни проблеми недостатка кадра, као и организационих последица које носи институција изабраног лекара уз велику разуђеност општине Алексинац, доприносе томе да проблеме није могуће до краја решити. Ипак, великим ангажовањем запослених, који прегалачки раде под невероватним притиском пацијената који имају права да захтевају своја права, успевамо скоро у потпуности да испунимо планове рада које одобрава Институт за јавно здравље."

"Иако Дом здравља Алексинац сваког месеца на прописаном ПРМ обрасцу тражи од Министарства здравља попуњавање недостајућег броја кадрова, до попуњавања још увек није дошло. Чак и кад би Дом здравља Алексинац имао финансијске могућности да од сопствених средстава прими неког од недостајућих лекара, РФЗО не даје могућност неуговореним лекарима (лекари за које РФЗО не обезбеђује средства за зараде) да имају право на печат и да њихове услуге пацијентима буду признате од стране РФЗО као обавезни вид здравствене заштите."

"Захваљујемо се свим радницима Дома здравља на труду да и поред свих проблема учине све што је у њиховој моћи, па често раде и по више десетина процената више него што нормативи прописују, како би свим пацијентима изашли у сусрет. Сваки проблем који пацијенти имају решавамо успешно, објаснивши стрпљиво свакоме како може да оствари своја права на најбољи начин." стоји у саопштењу директора Дома здравља.

Коментара: 4


# Дом здравља запошљавање Институт за јавно здравље
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+32) (-3)

  alal ti vera 11.01.2016.
  direktore ako dz ima 173,5 radnika a manjak je 5,5.ti treba da budeš ministar u Toponicu.

 • (+21) (-8)

  5,5% 11.01.2016.
  VRATI DR OSTOJICA NA POSAO KAD JE TAKO

 • (+12) (-0)

  STEFA 11.01.2016.
  Zbog cega je onda doslo do politickog otkaza dr. Ostojica kad nedostaje osoblja ???? Nicija nije gorela do zore , svi takvi se vrate na velika vrata ...

 • (+18) (-0)

  MP 12.01.2016.
  Taman o nekom covek pomisli da je pravi profesionalac i da je konacno dobio sansu zarad napredka lokalne zajednice, a onda taj isti svojim prvim potezima pokaze da je klasican partijski poslusnik.

  Nazalost, Domom zdravlja ne upravlja direktor, vec OO SNS, tacnije nekoliko ljudi bliskih predsedniku opstine koji nemaju apsolutno nikakve veze sa zdravstvom.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима