Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Podrška uvođenju zaštite geografskog porekla

rss

28.09.2015. Fejsbuk stranica opštine

Održana informativna sesija Evropskog progresa na temu finansijske podrške uvođenju međunarodnih standarda kvaliteta i zaštite geografskog porekla.

Podrška uvođenju zaštite geografskog porekla

Danas je u sali SO Aleksinac, u okviru Razvojnog programa Evropski PROGRES, a u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj opštine Aleksinac (KLER), održana Informativna sesija na temu finansijske podrške uvođenju međunarodnih standarda kvaliteta i zaštite geografskog porekla.

Naime, ova podrška se realizuje kroz dva javna poziva za dodelu bespovratne finansijske pomoći: za sertifikaciju i re-sertifikaciju međunarodnih standarda kvaliteta i za projekte zaštite oznake geografskog porekla. Ovim programom se podržava razvoj 34 opštine na jugu Srbije, a program je finansiran od strane Evropske unije i Vlade Švajcarske.

Informativnoj sesiji prisustvovali su predstavnici opština Aleksinac, Svrljig, Bele Palanke i Pirota, mala i srednja preduzeća, poljoprivredne zadruge, fizička i pravna lica.

Evropska unija i Vlada Švajcarske u ovu svrhu izdvojile su ukupno 177.000 evra za podršku najmanje 33 projekta sa teritorije 34 opštine južne Srbije obuhvaćene programom.

Javni poziv za dostavljanje predloga projekata biće otvoren do 23. oktobra 2015. godine.


# Pirot Aleksinac opština EU KLER Progres finansiranje Bela Palanka Švajcarska Svrljig geografsko poreklo Evropski progres SO Aleksinac
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima