Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Agencija traži smenu direktorke škole na Rudniku

rss

09.01.2015. D. Ostojić

Da je u toku tihi rat između SPS i SNS oko preuzimanja aleksinačkih škola govori i podatak da nam je anonimni izvor poslao kopiju original dokumenta Agencije za borbu protiv korupcije, u kome se navodi preporuka agencije da se direktorka škole smeni sa mesta direktora.

Agencija traži smenu direktorke škole na Rudniku

Imejl je potpisan sa Anonimni aktivista.

Pismo objavljujemo u celosti bez ikakvih izmena.

Agencija za borbu protiv korupcije je u postupku koji je vodila po službenoj dužnosti protiv Zorice Milojković, direktora Osnovne škole ''Jovan Jovanović Zmaj'' Aleksinac,  donela rešenje kojim je utvrđeno da je imenovana postupila suprotno odredbama čl. 27. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, na taj način što je, u svojstvu direktora ove škole, dana 09.02.2011. godine donela odluku kojom je na poslove i zadatke pomoćnog radnika na neodređeno vreme sa 60% radnog vremena, za rad u odeljenju navedene škole u Brdarcu, izabran Žarko Milojković, njen suprug, koji u odnosu na nju ima svojstvo povezanog lica, a na osnovu koje odluke je Žarko Milojković zasnovao radni odnos u navedenoj školi, i suprotno odredbi čl. 32. st. 1. Zakona o Agencije jer nije pismeno obavestila Školski odbor OŠ ''Jovan Jovanović Zmaj'' i Agenciju o sukobu interesa koji je imala zbog donošenja navedene odluke, zbog čega joj je izrečena mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije direktora OŠ ''Jovan Jovanović Zmaj'' Aleksinac.

Imenovana je protiv ovog rešenja izjavila žalbu  i postupak odlučivanja po ovoj žalbi je u toku.

 

Komentara: 7


# SNS SPS Aleksinački Rudnik Zorica Milojković škole smena Agencija za borbu protiv korupcije školski odbor Jovan Jovanović Zmaj OŠ Jovan Jovanović
@sns_aleksinac @socijalisti @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+15) (-2)

  SPS aktivista 09.01.2015.
  Sad ce i Ivanovic u Zitkovcu da dobije ovo isto resenje.I on je zaposlio rodjenog brata u Moravac. Da vidim sta ce onda SNS da uradi?

 • (+19) (-2)

  kad bi se stvarno borili protiv korupcije 09.01.2015.
  Sad se setili. On tamo radi već četri godine. A šta cemo sa direktorkom OTIS-a koja je zapolsila ćerku, sa Ivanovićem koji zaposlio brata, kad će za njih razrešenje, kad im prođe mandat? Šta cemo sa Emilovom ženom, Saškinom majkom, Levijevim sinom, Dragišinom ćerkom, Nešinim kumovima...sve SNS-SPS poštenjačine.

 • (+19) (-3)

  dikavac 09.01.2015.
  koji be sukob na interes jes dabi trebaja muz dasi dava platu na zenu al ete zena di dava platu na muza al toj neje sukobljavanje ai pare si idev u istu kucu a tija agenti nemo dase mlatu sas pisma nek idev u opstinu tam ce napisu sabrana dela

 • (+8) (-2)

  perkan 09.01.2015.
  cela odluka stala u jednu recenicu? naklapali 100 reci i par hiljada slova...

 • (+14) (-2)

  poznanik 10.01.2015.
  pa smenite je odmah, ja ne zanam kako je tu i dospela uciteljica dva djaka u bradarcu, zar nema neka pismenija.... samo se politicki ugurala

 • (+5) (-7)

  PAMETNA 11.01.2015.
  Gospodja Zorica je pametna i sposobna zena. Sta tu ima lose sto je zaposlila supruga u skoli i bratanca u opstinu ?

 • (+0) (-0)

  aleksinčanin 03.02.2015.
  Očigledno je da se sprema smena ove direktorke.Jadna je pomenuta agencija jer radi kako joj se naredi.Pođite u bilo koju školu ili preduzeću i naćićete čuda ne viđena.Bruka i sramota je da samo pomenuta direktorka bude okrivljena.U Aleksincu bi trebalo ovoga trenutka smeniti sve direktore, jer nema toga koji nije nekog svoga zaposlio, a tek šta su morali da zapošljavaju pod pritiskom vlasti.Agenciju treba ukinuti i optužiti članove agencije za nesavestan rad.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima