Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vojska donirala knjige deci na Aleksinačkom rudniku

rss

29.01.2016. Tekst i foto Dušan Stevanović

Lepa saradnja Vojske Srbije i đaka sa Aleksinačkog rudnika krunisana je donacijom, na sam dan školske slave, Svetog Save.

Vojska donirala knjige deci na Aleksinačkom rudniku

Pripadnici mešovite artiljeriske brigade, kojom komanduje pukovnik Zvonko Stojković prikupili su i predali oko 200 knjiga i 60 udžbenika Osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaj sa Aleksinačkog Rudnika. U ime pripadnika brigade. knjige i udžbenike koji su namenjeni đacima Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj, predao je potpukovnik Momir Damjanović, a prigodan poklon primila je Zorica Milojković, direktor škole.

Akciju prikupljanja knjiga u brigadi realizovali su potpukovnik Mufid Mušović i major Tonček Turk i na njihov predlog odlučeno je da ovaj poklon pripadne Osnoovnoj školi na Aleksinačkom Rudniku.

Poznato nam je, da je za više od 60 godina postojanja, u ovu školu jako malo ulagano i to je bio jedan od razloga, zbog čega smo ovaj poklon namenili upravo deci rudarskog naselja – rekao je potpukovnik Momir Damjanović.

Nakon proslave, gosti su obišli izložbu pod nazivom Običaji naroda srpskog, a među gostima je bio i zamenik predsednika Opštine Aleksinac, Čedomir Rakić.

Treba istaći i idejnog tvorca ove grandiozne priredbe koja je, sve ovo osmislila i realizovala, uz pomoć kolega, profesorku Mariju Petrović.

Komentara: 0


# Čedomir Rakić Aleksinački Rudnik Zorica Milojković škole vojska Jovan Jovanović Zmaj OŠ Momir Damjanović Mufid Mušović Zvonko Stojković Tonček Turk Marija Petrović Jovan Jovanović
@mo_i_vs @


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima