Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Агенција тражи смену директорке школе на Руднику

rss

09.01.2015. Д. Остојић

Да је у току тихи рат између СПС и СНС око преузимања алексиначких школа говори и податак да нам је анонимни извор послао копију оригинал документа Агенције за борбу против корупције, у коме се наводи препорука агенције да се директорка школе смени са места директора.

Агенција тражи смену директорке школе на Руднику

Имејл је потписан са Анонимни активиста.

Писмо објављујемо у целости без икаквих измена.

Агенција за борбу против корупције је у поступку који је водила по службеној дужности против Зорице Милојковић, директора Основне школе ''Јован Јовановић Змај'' Алексинац,  донела решење којим је утврђено да је именована поступила супротно одредбама чл. 27. Закона о Агенцији за борбу против корупције, на тај начин што је, у својству директора ове школе, дана 09.02.2011. године донела одлуку којом је на послове и задатке помоћног радника на неодређено време са 60% радног времена, за рад у одељењу наведене школе у Брдарцу, изабран Жарко Милојковић, њен супруг, који у односу на њу има својство повезаног лица, а на основу које одлуке је Жарко Милојковић засновао радни однос у наведеној школи, и супротно одредби чл. 32. ст. 1. Закона о Агенције јер није писмено обавестила Школски одбор ОШ ''Јован Јовановић Змај'' и Агенцију о сукобу интереса који је имала због доношења наведене одлуке, због чега јој је изречена мера јавног објављивања препоруке за разрешење са јавне функције директора ОШ ''Јован Јовановић Змај'' Алексинац.

Именована је против овог решења изјавила жалбу  и поступак одлучивања по овој жалби је у току.

 


# СНС СПС Алексиначки Рудник Зорица Милојковић школе смена Агенција за борбу против корупције школски одбор Јован Јовановић Змај ОШ Јован Јовановић
@sns_aleksinac @socijalisti @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима