Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Završene kvalifikacije za OSIS 2018. u aleksinačkoj opštini

rss

13.09.2018. Tomislav Brzaković

Olimpijske seoske igre Srbije „OSIS“, održaće se 15.09.2018. u Koceljevu kod Valjeva. Aleksinačku opštinu zastupaće deset mesnih zajednica u isto toliko olimpijskih disciplina.

Završene kvalifikacije za OSIS 2018. u aleksinačkoj opštini

Svake godine se na nivou aleksinačke opštine organizuju kvalifikacije za Olimpijske seoske igre Srbije. Tako je bilo i ove godine. U organizaciji Opštinske organizacije za turizam i sport "OTIS",održane su kvalifikacije između mesnih zajednica u 10 od 11 olimpijskih disciplina. Takmičenje se održava po sistemu svako sa svakim u sledećim disciplinama: basket 3 na 3, narodni višeboj, mali fudbal, kros, šah, nadvlačenje konopca, streljaštvo, pikado, odbojka, stoni tenis i rukomet.

U svim navedenim disciplinama, osim u rukometu, SO Aleksinac biće zastupljena i to: u basketu (3 na 3) MZ Gornji Ljubeš (M) i MZ Aleksinački Rudnik (Ž), narodni višeboj MZ Loćika (M), mali fudbal MZ Donji Adrovac (M), kros MZ Vakup (M), šah MZ Korman (M), nadvlačenje  konopca  MZ Vakup (M), streljaštvo MZ Gornji Ljubeš (M), pikado MZ Loćika (M), MZ Tešica (Ž), odbojka MZ Gornji Ljubeš (M i Ž), stoni tenis MZ Loćika (M) i Veliki  Drenovac (Ž), za rukomet nije bilo predstavnika.

Po rečima Milana Ružića, koordinatora i organizatora kvalifikacija u OTIS-u, i pored poteškoća koje su imali, zbog loše organizacije po mesnim zajednicama, uspeli su da sve prođe u najboljem redu. Svake godine se OSIS održava u drugoj polovini septembra i u drugom gradu. Lane je to bilo u selo Banje kod Aranđelovca. Ove godine 15-og septembra domaćin je naselje Koceljevo kod Valjeva. Ovo će biti 15-i put da se predstavnici mesnih zajednica iz svih krajeva Srbije, okupe na jednom mestu i ukrste „koplja“ u olimpijskim disciplinama. Aleksinčani očekuju dobar uspeh u Koceljevu. To nam je potvrdio Milan Ružić koji kaže - Za vreme kvalifikacija u svim olimpijskim disciplinama, konkurencija između ekipa bila je veoma jaka. U Koceljevu su se plasirali oni najbolji i s pravom očekujemo da nas iznenade sa nekoliko osvojenih medalja (zlatnim, srebrnim i bronzanim) - rekao je Ružić i dodao - Neka osvoje polovinu od onoga što su pre dve godine postigli u Valjevu, bićemo zadovoljni.

Nama ne preostaje ništa drugo, nego da im poželimo srećan put i da se vrate sa kolajnama oko vrata.     


# OTIS Aleksinački Rudnik fudbal Stoni tenis Tešica Gornji Ljubeš Vakup Donji Adrovac Loćika mali fudbal Tomislav Brzaković Korman SO Aleksinac seoske olimpijske igre
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima