Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sa OSIS igara, održanih u Koceljevi, Aleksinčani se vratili sa pregršt medalja

rss

19.09.2018. Tomislav Brzaković

Na Olimpijskim seoskim igrama Srbije "OSIS" održanim 15. septembra u pitomoj varošici Koceljevi, Aleksinčani osvojili ukupno 11 medalja, tri više nego lane u Banji kod Aranđelovca.
U ekipnom plasmanu Aleksinac je od 17 opština na petom mestu.

Ekipa Loćike u pikadu

Na Olimpijskim seoskim igrama Srbije, „OSIS“, održanim 15. septembra u pitomoj varošici Koceljevi, koja se nalazi na sredokraći između Valjeva i Šapca, predstavnici aleksinačke opštine, postigli uspeh za pamćenje. Rekli bih smo uspeh koji će ući u istorijski „anale“. Vratili su se sa pregršt zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja i pehara. Osvojili su ukupno 11 medalja, tri više nego lane u Banji kod Aranđelovca.

Svi komplimenti pripadaju basketašicama, ekipi iz MZ Vakup - Aleksandri Đorđević, Anđeli Dimitrijević, Petri Crnčević, Arijani Destanović, Saniji Krstić i Hristini Stevanović. One su u lavovjskoj borbi, savladale basketašice iz Aranđelovca i sa pola koša više, osvojile zlatno odličje i pehar. Ovo im je peta pobeda za redom, čime su dokazale da nemaju premca i da su najbolje u Srbiji.

Drugo zlato, kolajne oko vrata i pehar, osvojila je u pikadu muška ekipa MZ Loćike, Bojan i Novica Jovanović i Marko Petrović. Srebrnim medaljama i peharima, okitili su se šahisti MZ Korman a u malom fudbalu MZ Donji Adrovac. I kada smo kod Adrovčana, posle nerešenog rezultata, da su u penal-ruletu, bili malo precizniji, mogli su i oni da se pozlate. No imajući u vidu da su prvi put učestvovali, ovo im je bilo „vatreno krštenje“ i to vrlo dobro. Srebrnu medalju i pehar u krosu osvojila je i muška ekipa MZ Vakup. U pojedinačnoj konkurenciji u istoj disciplini, Marko Nikolić, osvojio je srebrnu medalju i pehar, a bronzana medalja i pehar pripala je Nenadu Zdravkoviću, obojica članovi ekipe MZ Vakup. Bronzane medalje osvojili su u basketu i odbojci, muška i ženska ekipa MZ Gornji Ljubeš. I na kraju u pojedinačnoj konkurenciji u pikadu, otac i sin Novica i Bojan Jovanović, MZ Loćika osvojili su bronzane medalje i pehar. Jednom rečju Aleksinčani su osvojili ukupno 11 medalja i pehara, tri više nego lane u Banji kod Aranđelovca.

Kada podvučemo crtu dolazimo do podataka da su Aleksinčani u Koceljevi na 15-im Olimpijskim seoskim igrama Srbije, opravdali očekivanja žitelja aleksinačkog Pomoravlja. Pre polaska Milan Ružić, koordinator i organizator u OTIS-u, rekao nam je da su otišli najbolji i da očekuje dobar rezultat. A oni su postigli odličan kakav se ne pamti od kada Aleksinčani nastupaju na OSIS-e.

Ekipa Vakupa u basketu

Ove godine u Koceljevi je učestvovalo samo 17 opština, najmanje do sada i oko 871 takmičara. Navodimo ih po redu ukupnog plasmana i to: Aranđelovac, Smederevska Palanka, Jagodina, Crveni Krst-Niš, Aleksinac, Vladimirci, Šabac, Koceljeva, Gornji Milanovac, Sokobanja, Vrnjačka Banja, Žagubica, Svrljikg, Apatin, Brza Palanka, Osečina i Kruševac. Kada je reč o mesnim zajednicama, njih je iz svih opština bilo 72. To je organizatorima pomoglo da se takmičenje u svim disciplinama, odvija po utvrđenoj satnici, bez gužve i jurnjave s jednog na drugi teren. Pre početka takmičenja učesnicima se u ime Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije obratio prof. dr Predrag Gavrilović, predsednik Saveza za rekreativni sport Srbije. Govorio je o značaju ovakve manifestacije, naglasivši da oni ne konkurišu košarkašima, odbojkašima i drugim granama sporta u Srbiji, već žele da u seoskim sredinama pobude interesovanje za bavljenje sportom, uz slogan „u zdravom telu zdrav duh“ i koji jednog dana može da postane „rasadnik“ talenata za buduće generacije koje će braniti boje svoje zemlje. Prof. dr Gavrilović ocenio je da je organizacija takmičenja veoma dobra, pa je na samom otvaranju predsedniku opštine Koceljeve, Dušanu Ilinčiću, uručio plaketu Saveza za rekreativni sport Srbije. Zahvalivši se na primljenoj plaketi, Ilinčić se i sam obratio takmičarima poželevši im dobrodošlicu, da se osećaju kao kod kuće a u fer-plej borbi neka pobede najbolji. Posle njegove kratke „besede“, narodni poslanik u Skupštini Srbije iz Koceljeve, Veroljub Matić, proglasio je OSIS 2018 otvorenim. Po završetku takmičenja na osnovu postignutih rezultata, proglašeni su po disciplinama, osvajači zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja i pehara. Zlatne medalje i pehare pobednicima uručio je prof. dr Predrag Gavrilović, srebrne i pehare prof. dr Milutin Nikolić, a bronzane i pehare olimpijac ,doktorand FSFV u Nišu Vladimir Savanović.

Po rečima Milana Ružića, takmičenje je proteklo u najboljem redu, bez i najmanjeg ekcesa. Kocevljeni su se pokazali kao dobri domaćini, predusretljivi i ljubazni na svakom koraku. Inače za sve učesnike i ove godine, prevoz je organizovao OTIS, udobnim i klimatizovanim autobusima „Mar-Trans“ iz sela Kraljevo, autoprevoznika Miroljuba Petrovića, jer je putovanje bilo dugo i zamorno. Krenuli su iz Aleksinca u 4 časova a u Koceljevi stigli pred sam početak takmičenja u 11 časova. Bilo kako bilo, važno je da su se vratili živi i zdravi, razdragani i veseli sa kolajnama oko vrata.

Foto: Srđan Ilić


# prevoz OTIS opština Marko Nikolić Sokobanja Gornji Ljubeš Vakup Crveni krst Donji Adrovac Loćika Tomislav Brzaković Vrnjačka Banja Korman Bojan Jovanović Smederevska Palanka Srđan Ilić seoske olimpijske igre
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima