Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zašto im smetamo?

rss

02.01.2015. Tv Best

Više od jednog veka u srpskom narodu postoji mišljenje da su nas kroz istoriju napadali zato što smo na raskrsnici puteva.

Danas nas osuđuju bez krivice, čak i kada pravi krivci istu priznaju, kao što je bio slučaj u nedavnoj izjavi Tuđmanovog ministra policije Boljkovca da su Srbi u Hrvatskoj napadnuti da bi se izazvao rat.

Ako smo nekada bili na raskrsnici puteva, pošto su putevi bili retki, da li smo to i danas kada puteva ima svuda? Ili razlog za neprestane napade na Srbe treba tražiti negde drugde?

Vode li baš svi putevi u Rim? Uvek kada je srpski narod stradao u novijoj istoriji, Rim, odnosno Vatikan, se nazirao negde u pozadini toga stradanja. Neki putevi svakako vode u Berlin ili Beč, Nemcima i njihovoj vekovnoj težnji da budu gospodari Evrope. Srbija je na tim putevima uvek bila kamen koji treba šutnuti. Jer su se o taj kamen razbijale njihove iluzije i lomila borna kola, od dvokolica do teških tenkova, prenosi Tv Best.

U eri globalnog sveta, kada je gotovo nemoguće sakriti i sprečiti širenje informacija i saznanja, istina ne može dugo ostati sakrivena. Iz tog razloga su se poslednje decenije prošlog i početkom ovog veka naročito intenzivirali napadi na Srbe.

Zašto im smetamo?

Smetamo im zbog toga što su Srbi jedini narod u srcu Evrope koji se nikako ne uklapa u njihovo viđenje i planiranje sveta i njegovog poretka. Smetamo im što smo jedini predstavnici bele rase koji su posle II Svetskog rata pucali na Amerikance. U Vijetnamu su to bili pripadnici žute rase, u Somaliji crne, u Avganistanu, Libiji, Iraku arapi i muslimani.

Smetamo im zbog našeg iskonskog osećanja pravde, koji nosimo u genima i zbog čega smo jedini narod na svetu koji, za razliku od njih koji ratuju uvek za zemaljsko carstvo, spreman na žrtve za carstvo nebesko.

Srpsko osećanje pravde oni su se uvek trudili da suzbiju nametanjem svoga prava. A po tom pravu Srbi nemaju prava na pravdu.

Zašto su nam falsifikovali istoriju?

Nama je falsifikovana istorija nanela više štete i poraza od svih ratova! Poražavajuća je činjenica da narod kao Srbi koji je od vajkada u vrtlogu svetske istorije, narod koji je morao kroz vekove da vodi tolike odbrambene ratove, tako malo uradio da svoju istoriju istraži kako treba, prikupi sve podatke i publikuje ih, napravi muzej kakav dolikuje jednom tako starom narodu bogate istorije. Umesto toga dozvolili smo falsifikatorima “zapadne škole” da nas lažu i prekrajaju kao da smo kamenčić pored puta kojeg šutira svaki putnik.

Srbima su planski uništavali istorijske zapise kako bi ih držali u neznanju i lakše vladali njima! Za vreme Prvog i Drugog svetskog rata iz Srbije je odneto oko 40 železničkih vagona arhivske građe. Nemački bombarderi su 6. aprila 1941. namerno bombardovali nacionalnu biblioteku u Beogradu, gde je uništen ceo fond od 350.000 knjiga, uključujući i srednjovekovne spise neprocenjive vrednosti! Uništi jednom narodu istoriju, uništio si ga kao narod. Srećom istina se ne može sakrivati zauvek, kad tad ispliva na površinu u punom sjaju.

Srpsku istoriju opisuju od šestoga veka, od vremena navodnog doseljavanja na Balkan, kao da nas pre toga nije ni bilo. A gde su nam onda živeli pradedovi? Ne padaju narodi sa neba! Sve je više argumenata u prilog teze o tome da je centar, izvor i kolevka evropske civilizacije Balkansko poluostrvo, u “primitivnoj Srbiji”. Balkansko poluostrvo je bio prvi naseljeni region iz koga su kasnije naseljavani ostali delovi Evrope. Srbi se ovde nisu doselili, već su tu živeli od svoga početka i odatle su se raseljavali. Od ledenog doba, obale Dunava su bile najbolje mesto za život jer je cela Evropa bila okovana ledom.

Vinča je najveće i najznačajnije istraženo neolitsko naselje, odnosno grad u Evropi i prvo veliko naselje koje je bilo sedište prve urbane evropske civilizacije pre devet hiljada godina. Kuće nisu imale dvorišta, pa je i to jedan od dokaza da to naselje nije bilo selo, već grad. Arheološko nalazište grada Vinča prostire se na oko petnaest hektara, i ne samo na ovoj lokaciji. Taj narod je živeo na prostoru koji je mnogo veći od današnje Srbije, a to je utvrđeno na osnovu 700 pronađenih lokaliteta van područja Vinče, sa arheološkim materijalom koji je po stilu isti kao materijal nađen u Vinči.

Prostirao se širom današnje Bosne, Srbije, Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Makedonije i Grčke. Nalazi iz Vinče potpuno su potirali tvrdnje germanske ili nordijske škole istorije da je evropska civilizacija nastala na severu kontinenta. Bogatstvo nalaza sa ovog lokaliteta (od keramičkih posuda, figuralne plastike, alata od životinjskih kostiju, glačanog i okresanog kamena, ostataka kuća) govori u prilog da je Vinčanska kultura na ovom mestu bila prosperitetna, što potvrđuje dugotrajnost naselja.

Geolozi su otkrili da je materijal od koga su Vinčanci pravili kuće i keramiku nije bila obična glina, nego mešavina lesa i veoma mekane gline kakva može da se nađe samo na lokalitetu između Slanaca i Velikog sela. To dokazuje da su imali razvijene tehnologije, pa ne čudi što su i prvi topili metale i pravili boje od minerala izvađenih u rudnicima na Avali. Vinčanska kultura otkrila je pre više od 7.000 godina tajnu pronalaženja ruda i topljenja metala i tako izvela najveću tehnološku revoluciju čovečanstva.

Prva pojava korišćenja metala u svetu registrovana je na području Srbije, na lokalitetima Pločnik i Belovode. Na nalazištu u Pločniku, pronađen je bakarni prsten, (kao i drugi razni komadi metala i kamene sekire) s početka petog milenijuma pre nove ere, koji je jedan od prvih metalnih predmeta proizvedenih na svetu. Pored Pločnika postoji još nekoliko lokaliteta u Srbiji.

Šta kaže nauka?

Dr Ben Roberts, sa univerziteta u Engleskoj, rekao je da se kolevka metalurgije pre 7.000 godina dogodila na tlu današnje Srbije.

U Vinči je stvorena prva azbuka i to pre oko 9.000 godina. Azbuka starih Etruraca identična sa vinčanskom, a ovo znači ne samo da Etrurci vode poreklo sa ovih prostora, a ne iz Male Azije, kako se uopšteno smatralo, već i da celokupna pismenost Evrope i Sredozemlja počiva na vinčanskom pismu.

Osim toga, zapanjujuće je da srpska azbuka ima čak 20 istovetnih simbola kao i vinčansko pismo, te je tako i ona nastala iz ove, a ne grčke azbuke, kako se i danas uči po školama. Činjenica da pismo nije “došlo” na Balkan, nego da se odavde širilo po evromediteranskom prostoru, bitno menja sliku predantičke istorije.

Kompletna germansko-nordijska škola, koja je smatrala da su Sloveni divlja plemena koja su u Evropu stigla iz ruskih stepa tek pošto su se ostali narodi civilizovali, pada ovim otkrićima u vodu. A to mnogi nisu smeli da dozvole, jer im je od širenja ovakvih laži zavisila egzistencija. Danas je već uveliko u celom svetu prihvaćeno da znaci iz Vinče predstavljaju pismo i to ne neko staroevropsko ili podunavsko, već vinčansko pismo.

Nacionalni simbol Srba iz Dunavske Srbije je krst sa četiri ocila (ćirilična slova s), i nalazi se u Vinčanskom pismu.

Nedavno su ugledni nemački Univerzitet u Tibingenu i Geološki institut u Hajdelbergu potvrdili da je arheološki lokalitet Belica kraj Jagodine najstarije svetilište Evrope. U naselju iz ranog neolita nađena najveća riznica praistorijskih umetničkih dela na svetu, sa oko 100 čovekolikih figura od kamena, kosti i gline, starih oko 8.000 godina. Na figurama iz Belice predstavljene su sve faze nastanka i razvoja ljudskog ploda, od začeća do porođaja. Ovakve predstave nisu nikada do sada zabeležene u umetničkom stvaralaštvu čovečanstva. Nemački stručnjaci su lokalitet kraj Jagodine nazvali arheološkom senzacijom 21. veka!

Danas se deci u slovenskim školama predaje neuverljiva, tuđa verzija “seobe naroda” i “varvarskih napada” u vreme raspada zapadnorimske imperije kao istina o doseljavanju Slovena na Balkan, koji su odjednom izronili iz nekih dalekih močvara, došli na Balkan i bez i jedne zabeležene bitke satrli civilizovane narode koji su ovde žiuveli! Samo zdrava i poštena nauka bi mogla da pomogne da se izađe iz začaranog kruga mržnje koju je Vatikan doneo na Balkan falsifikovanjem istorije, krstaškim ratovima ratovima, pokatoličavanjem i sakrivanjem istine!

Šta znači “Autohtoni” na zastavi “Velike Albanije”?

Ne bi li nekako izašli na kraj sa neposlušnim Srbima, oni su nedavno smislili novu intrigu. Albanci, jedini narod Evrope koji nije imao svoju borbu za nacionalno oslobođenje, i koji zbog toga i nema nacionalne heroje, već je morao da uzme Srbina Skender-bega za istog; najednom su postali Iliri, narod koji je mirno živeo na Balkanu, dok nisu došli zli Srbi i proterali ga u jalove Albanske gudure. Bez ikakvog naučnog dokaza Albancima se ovim želi dati istorijsko pravo na balkanske teritorije, naravno na štetu Srbije.

Arnautska plemena, koja nikada u istoriji nisu ispoštovala niti jedan sklopljeni dogovor, promovišu se u starosedeoce Balkana sa pravom da se legitimno bore za svoje “vekovne teritorije”. I sami smo svedoci da oni to zdušno koriste, trpajući u “Veliku Albaniju” ne samo srpske, već i teritorije sadašnjih država: Grčke, Crne Gore i Makedonije. Mislite li da će Evropski parlament doneti rezoluciju o tome?

Genetika kao neoborivi dokaz

Anatolij Aleksejević Kljosov, profesor na Harvardu, jedan je od osnivača DNK-genealogije – nauke koja razmatra brzine mutacija u DNK i na osnovu toga određuje vreme drevnih migracija, vreme davnih istorijskih događaja i mnogo toga drugog što je u vezi sa evolucijom čoveka, naseljavanjem naše planete po oblastima, kao i arheologijom, jezikoslovljem i rodoslovnim linijama sadašnjih ljudi.

Dr Kljosov je genetskim istraživanjima na prostoru Evrope došao do neoborivih naučnih dokaza:

“Haplogrupa R1a kod Srba seže mnogo milenijuma u dubinu vremena. Vinčanska kultura je njihova – Srpska. Od glavnih rodova kod Albanaca “dinarske” grupe (I2a) ima 12%, a kod Srba 33%, kod Hrvata 37%. I haplogrupe R1a kod Albanaca ima manje – 9%, kod Srba 16%, kod Hrvata 24%. Tako da određena količinska razlika postoji. I čime se ona kompenzuje?

Trima haplogrupama, kojih je kod Slovena malo: to su E1b (28% kod Albanaca, 18% kod Srba i 10% kod Hrvata), J2 (20% kod Albanaca, 8% kod Srba, 6% kod Hrvata), R1b (16% kod Albanaca, 8% kod Srba, 9% kod Hrvata). Drugim rečima, kod Albanaca ima više nosilaca haplogrupa koje nisu “iskonski slovenske”, i to ih ne čini starosedeocima.

Komentara: 12


# istorija škole Di
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+4) (-11)

  Goran 02.01.2015.
  Jos jedan dokaz da smo najstariji narod u evropi i da ni po cemu nam rusi nisu nikakvi srodnici a ponajmanje kojekakva "braca".Nemaju nikakve veze sa nama,a ta prica je izrezirana da bi se zaludeo narod.

 • (+5) (-4)

  A. 03.01.2015.
  Veliki deo ovog teksta nije tačan. Posebno ona teorija o Srbima na Balkanu pre seobe u 6. veku. To su Deretićeve ludosti, svako ko je ikad studirao istoriju zna koja je to naučna fantastika. Uredništvo sajta bi trebalo da analizira ovakve sadržaje pre objavljivanja, ili da ih poveri na uvid nekom kvalifikovanom, da se ne bi širile neistine i nečije frustracije. Pseudo-istorija srpskog naroda i prateće teorije zavere već su nam nanele mnogo zla, one unose identitetsku zabunu kod neupućenih ljudi. Nije nikakva sramota biti došljak na Balkan u 6. veku, imati svoju državu u 8. ili 9., primiti Hrišćanstvo, stvoriti reprezentaivnu srednjevekovnu državu kakva je bila Srbija Nemanjića. Nismo Amerikanci pa da moramo da izmišljamo istoriju, dovoljno je svetla i ovako.

 • (+3) (-3)

  Ja 03.01.2015.
  Mislim da je veoma nezrelo stavljati ovakve pseduo-istorijske gluposti na sajtu.
  Ove mape kao prvo su obična fantazija, bez ikakvih dokaza .

  Drugo, kada su se Sloveni doselili na Balkan, Balkan nije bio pust, već naseljen ljudima koji su ovde živeli hiljadama godina i pojedinim ljudima koji su se kasnije doselili ovde.
  Sloveni nisu imali brojnost već borbenost, pa su uspeli da nametnu njihovu kulturu na stanoništvo jer je ono već prošlo kroz Romanizaciju i izgubilo identitet (neku vrstu identiteta za to vreme).

  Stvarno je neozbiljno pisate ovakve stvari.

 • (+3) (-2)

  Ja 03.01.2015.
  Takođe, mi ne koristimo simbol sa četiri Ćiriličnih slova S, već četiri ocila, simbolizujući žrtvovanje za veru, ako treba i kroz vatru.

  Drugo, taj grb je urađen na osnovu Vizantijskog, tj. Istočno Rimskog.

  Treće, znak koji se nalazi na Vinčanskom lokalitetu nema veze sa Srbijom, to, na tom lokalitetu se takođe nalazi i kukasti krst, da li to znači da smo mi onda nacisti?
  Iako je taj simbol stariji od nacizma.

  Ti simboli su obični crteži i desilo se da izgledaju slično, u ta vremena nije postojalo pismo, već simboli koji su koristili vračevi tokom magijskih rituala.

 • (+7) (-6)

  Goran 04.01.2015.
  Rusofob, ili šta već?

 • (+5) (-6)

  Goran 04.01.2015.
  Bolje rusofob nego rusorob!

 • (+4) (-2)

  Ne nalazi se.... 04.01.2015.
  ....kukasti krst vec kolovrat.

 • (+2) (-3)

  razum 04.01.2015.
  Osobe koje ste se predstavile kao A i Ja, slazem se s vama, raduje saznanje da u ovom gradu jos uvek ima zdravog razuma.

 • (+3) (-3)

  Ne budite ludi 05.01.2015.
  Niti rusi imaju veze sa nama niti mi sa njima!Da li ste normalni da mislite da smo mi dosli od negde?Pa pobogu ljudi mi smo najstariji narod,zar mislite da smo dosli od negde u 6 veku i nastali od tamo nekih rusa?O dakle smo došli onda i ko smo mi ako ne Srbi starosedeoci na Balkanu!

 • (+4) (-7)

  Mirko 05.01.2015.
  Ma kakvi rusi šta vam je?Šta su oni nama osim neprijatelja koji nas žive guta.

 • (+5) (-0)

  Sasa 07.12.2016.
  Mirko...pa ti si skroz u pravu.Zapravo su Rusi upali u Macvu i pobili Srbe 1914.Nedugo zatim su bombardovali Bg 1941 i unistili biblioteku,streljali decu u Kg.Klali u Jasenovcu .Etnicki ocistili Dalmaciju ,Liku,Kordun,Baniju,Slavoniju i zapadni Srem od Srba.Bombardovali Srbiju 1999,proterali Srbe sa Kosmeta itd.Koliko godina ti imas budalo?

 • (+) (-)

  Dejan 26.02.2019.
  Po ovom računu mi i Albanci imamo 55 posto zajedničkih gena pa ispada da su Srbi neke starosedeoce asimilovali,a neke proterali što nije logično, logična je teorija da su Srbi asimilovali starosedeoce Srbije,i da Albanci nemaju veze sa teritorijom Kosova pre 17 veka


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima