Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

"Upitnik"?

rss

07.03.2016. Mihailo Medenica, dvaujedan.rs

Mihajlo Medenica, novinar.
Karijeru započeo u "Glasu javnosti". Radio u "Politici", dnevnom listu "Press", "Naše novine" i magazinu "Nedeljnik".

micko1Voditeljka: Dobro veče, gledate “Upitnik”, večerašnji gost je…
Vučić: Ako ste mislili već na početku da me isprovocirate time “dobro veče”- neće Vam uspeti, jer su već četiri godine večeri u Srbiji mnogo više od dobrih! Prema svim pokazateljima neprijatno je koliko su večeri za minule četiri godine postale odlične, skoro da više i ne liče na noć…

Voditeljka: Ne, ali to je tek pozdrav, onako…
Vučić: Kome, gospođo?! Pozdrav onima koji su Srbiju doveli do toga da je sve upitno, pa i Vaša emisija?.. Pozdrav onima koji tvrde da se u Srbiji gladuje, da nema posla, da mladi odlaze, da je Zlatibor Lončar sarađivao sa nekakvim Zemuncima, da smo Tačija abolirali od suda za ratne zločine izborom za predsednika Kosova, da sam ja napisao reči pesme Mariji Maksimi?

uVoditeljka: Dobro, počnimo sa: “Odlično veče, poštovani gledaoci, ovo je Upitnik, a…
Vučić: Čemu upitnik, izvinite?! Onome što smo postigli za četiri godine?! Onome što planiramo da učinimo?! Ispunjenim obećanjima?! Tome što nad sudbinom Srbije drhtim kao Zmaj od Šipova pri pogledu na Vesnu Rivas; što uhvatim sebe u snu kako ne mogu oka da sklopim; što dnevno otvorim toliko toga da mi se na kraju ruke toliko tresu da rasipam pastu za zube oko četkice?..

Voditeljka: A, da probamo samo sa: “Poštovani gledaoci”?..
Vučić: Možda su za Vas to samo gledaoci koje navodno poštujete, ali za mene su ćerke i sinovi, bake i deke, tašte i tastovi…familija zbog koje sam spreman da vladam i 40 godina samo da njima bude bolje, a bolje im je čim toliko šetaju, što neki zlonamerno nazivaju štrajkovima, ali ne- to su organizovane kolone razdraganih i sitih ljudi koji praktikuju laganu, zdravu i okrepljujuću kardio šetnju, duvajući u pištaljke kako bi povećali kapacitet pluća za nov, planinski vazduh, koji planiramo da proizvodimo u već postojećim postrojenjima za: izmaglicu, opsenu, šarenu i jednobojnu lažu, predizborni marketing i postizborni falus…
 

vucic10Voditeljka: A, da ipak Vi najavite emisiju, ja ću samo da odjavim?
Vučić: Nemam ja šta da najavljujem- ja radim, ne želeći medijski da se eksponiram osim kad je baš neophodno 36 puta dnevno, i sve što sam imao da najavim uveliko je odjavljeno! Ovaj, hteo sam da kažem- odrađeno!
Idemo na reklame, pa da nastavite s provokacijama…

Voditeljka: Ali, nije vreme za reklame, obavestiće nas iz režije…
Vučić: Tako je- nije vreme za reklame i jeftine političke poene, jer mene ne zanima koji uložak upija bolje od drugog, važno je da smo mi obezbedili redovan ciklus svima u Srbiji, bez razlike na godine i pol!

Voditeljka: Molim?
Vučić: Nema potrebe da se molite, to drugi govore da sam božanstvo, ja samo skromno ponekad hodam po vodi i dodirom lečim 435 bolesti, ali to nije tema ove emisije već izbori.

Voditeljka: Što nas upravo dovodi do sledećeg pitanja: “Hoće li ih biti”?!
Vučić: Koga, bolesti?! Nažalost, biće, jer tome su doprineli svi pre nas, uz neke zapadne ambasade i tajkune, ali iskorenjujemo ih polako, skoro da više nema slučaja smrti od starosti koja je nekad važila za neizlečivu bolest!

Voditeljka: Mislila sam na izbore, znate?..
Vučić: A, ko sam ja da nekom uskratim izbor da ostari, molim Vas lepo, ili da umre od gladi jer neće da jede?
Moje je da im u starosti obezbedim pristojne uslove za život, ali pitanje je šta je za koga pristojno?! Za mene, recimo, nije pristojno videti starijeg čoveka kako čeprka po kontejneru, ali opet to čine, za inat, iako im sve lepo stoji pored kontejnera, njihovo je samo da rasteraju pse i mačke koji se okome na…

Voditeljka: Republičke, pokrajinske i lokalne izbore, predsedniče?...
Vučić: Biće ih, naravno, jer ne želim da vladam ako nemam podršku naroda, a narod nažalost ima pravo glasa, tako da zaista nemam ništa protiv ako i izgubim u trci za predsednika kućnog saveta negde!
oVoditeljka: Fokusirajmo se na republičke i…
Vučić: Zašto?! Zato što nekome nije važno stanje u zgradi već samo u državi?! Mislite da ćemo stići u Evropu ako zanemarimo neki ulaz u Trgovištu, recimo?! Zašto forsirate priču o parlamentarnim izborima a ne pitate koliko smo otirača i prekidača za svetlo promenili u Lebanu za ove četiri godine?!

Voditeljka: Dobro, koliko?!
Vučić: A, zašto bih ja to trebalo da znam?! Ponovo provocirate, ali uzalud! Dok se ja trudim da uvedem Srbiju ko mečku u Evropu Vas brinu nekakvi otirači i prekidači, jel?

Voditeljka: E, kad ste već pomenuli Srbiju u Evropi…
Vučić: I Vi ste Lebane pa šta?! Imate li neke argumente, za razliku od mene?..

Voditeljka: Ali, nisam ja…
Vučić: Tako je: niste Vi, nisu oni pre Vas, nisu ni oni pre njih…niko nije hteo da pomene Lebane, svi su čekali da Vučić nešto uradi, pa evo dočekali su- uradio sam!

Voditeljka: Šta, gde?..
Vučić: Uradio sam manikir pred emisiju, ali to je izgleda nevažno?!m Važno je samo isprovocirati Vučića zamenom teza da ću biti nosilac izbornih lista za sve kućne savete u Srbiji, a to što smo otvorili tri poljane na kojima će nekad biti fabrike to ni da pomenete!

Voditeljka: Dobro, da pomenemo i to…
Vučić: Šta s Dačićem?

Voditeljka: Ne razumem, šta s Dačićem?..
Vučić: Kad me već pitate naravno da je on kriv za sve, ali mi ne pada na pamet da svaljujem krivicu na njega! Možemo mi i bez socijalista, ali onda smo sami krivi za sve, a to nije put kojim Srbija treba da ide ka Evropi!
 

Sinisa maliVoditeljka: Nisam ni pomenula gospodina Dačića…
Vučić: Niste jer ne smete! Lako je napadati Vučića, al kad Dačić gostuje po emisijama u kojima voditeljke ne nose gaćice onda ništa?! Kad se vuklja s nekim koferčićima i Bananama svi ćute, pa i ja, ali kad mom bratu i Siniši Malom ukradu lične karte i otvore firme, pokupuju stanove po Bugarskoj, pazare u “Maksiju” na poček onda na sva zvona, jel da?..
 

Voditeljka: Pa, ima afera vezanih i za ljude iz vašeg najbližeg okruženja!
Vučić: Ima, priznajem, ali ne mogu ja da znam čime se svako od mojih komšija bavi, niti da biram okruženje! Treba li sve da ih iselim iz ulaza da niko ne bi mogao da mi spočita kako neko iz mog okruženja radi ovo ili ono?..
 

Voditeljka: Nisam mislila na komšije, već…
Vučić: Eto, znao sam da ćete odjaviti emisiju čim ostanete bez argumenata! Zapitajte se sada nad kime ostaje ta Vaš “Upitnik”?
 

Voditeljka: Ne, nismo ni blizu kraja…
Vučić: Nismo, treba još toliko toga uraditi, mada smo uradili više zas Srbiju i od Nemanjića! Evo, garantujem da nema čoveka koji se trenutno ne krsti dok me sluša, a to ni Svetom Savi nije pošlo za rukom, a imao je daleko više resursa i mogućnosti.
 

Voditeljka: Ali, nije kraj emisije…
Vučić: Ako ja kao voditelj ne znam kad je kraj zaista ne znam ko zna?..
Iskoristiću trenutak dok ne nastavite s provokacijama da poručim građanima Srbije: “Verujte u nas, jer sami ne verujemo u sebe, a nije fer da baš niko ne veruje u tako dobru ideju! Nastavljamo gde smo stali, a stali smo tri koraka iza linije s koje smo pošli, što je odlično, jer čovek ponekad mora da se izmakne kako bi video odakle treba da krene”…
izgubljeni-identitet

Voditeljka: Poštovani gledaoci bio je ovo još jedan “Upitnik”…
Vučić: Opet Vi?! Ne znam šta je ostalo upitno?! Na svako pitanje koje sam postavio dao sam i odgovor, a to što Vi niste želeli ništa da pitate jeste dokaz da nema šta da se pita, ili je bolje da se ne pita, uvek je lepše prošetati s kolegama jednu zdravu, okrepljujuću kardio turu…

 

Mihailo Medenica

http://dvaujedan.rs/


# Snaga naroda Radio S Mihajlo Medenica Dva u jedan
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima