Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Strane ambasade ruše Srpsku

rss

11.01.2016. Srbin.info

Zavetnici kao ujedinitelji rodoljubive opozicije, uskoro u Aleksincu!

Milan Lane Gutović na skupu Zavetnika "Sačuvajmo Republiku Srpsku!"„Na današnjoj konferenciji učestvovaće predstavnici kancelarije Republike Srpske, generali koji su Srpsku stvarali i branili, tu je i pukovnik Stevan Đurović koji je bio na Košarama, porodice vojnika koji su život položili za Republiku Srpsku. Vaclav Dvoržak, autor filma ‚Oteto Kosovo’ obratiće se okupljenima, a isto će učiniti i prslavljeni glumci Milan Lane Gutović i Tanasije Uzunović”, rekla je Milica Đurđević.

ZAVETNICI U PREPUNOM DOMU SINDIKATA: Strane ambasade ruše Srpsku

Danas je održana konferencija za odbranu Republike Srpske u režiji Zavetnika. Konferenciji za odbranu Republike Srpske prisustvovali su proslavljeni glumci Milan Lane Gutović i Tanasije Uzunović, češki režiser Vaclav Dvoržak, ratni generali Vojske Republike Srpske Mićo Grubar i Dušan Kovačević…

Milan Lane Gutović i Tanasije Uzunović, češki režiser Vaclav Dvoržak, ratni generali Vojske Republike Srpske Mićo Grubar i Dušan Kovačević…

Foto: Nenad Zlatanović

Za naš portal izjavu su dali predsednik i portparol Zavetnika Stefan Stamenkovski i Milica Đurđević.

‚‚Zavetnici su pokrenuli kampanju za očuvanje Republike Srpske zbog problema koji su se nagomilali. Cilj nam je da upozorimo i upoznamo javnost Srbije sa dešavanjima u Republici Srpskoj i da zahtevamo od državnog vrha da se ponaša kao garant sporazuma iz Dejtona i da pomogne srpskom narodu da opstane na tim prostorima”, rekao je Stamenkovski.

Stamenkovski je rekao i da Republiku Srpsku ne napadaju zbog Dodika već Dodika zbog Srpske.

‚‚U Republici Srpskoj u ovom trenutku imamo izuzetnu aktivnost ambasada Nemačke, Velike Britanije, Amerike. Na Al Džaziri ste mogli da čujete da je Aleksandar Popov rekao da je Vučić otišao na proslavu Dana Republike da bi smirio Dodika u odnosu na situacuju oko referenduma tj. da je otišao kako bi Dodika od toga odgovorio. Imamo situaciju da strane ambasade, nevladin sektor, novinari koji su stipendirani i učeni na Zapadu da kreiraju javno mnjenje kao i veliki broj političara u opoziciji koji su korumpirani rade na tome ne da sruše Dodika kao Dodika već da sruše instituciju predsednika Republike Srpske. To najbolje ilustruje rečenica: Ne napadaju Republiku Srpsku zvog Dodika već Dodika zbog Republike Srpske.’’

 

Stefan Stamenkovski - predsednik Zavetnika

Foto: Nenad Zlatanović

Preko svojih prijatelja u svetu Zavetnici pokušvaju da ukažu na probleme kojim se suočava Republika Srpska. 

„Mi preko naših prijatelja u svetu pokušavamo da upoznamo evropsku i svetsku javnost sa onim što se dešava u Republici Srpskoj”, završio je Stamenkovski.

 

Milica Đurđević portparol Zavetnika

Foto: Nenad Zlatanović

„Na današnjoj konferenciji učestvovaće predstavnici kancelarije Republike Srpske, generali koji su Srpsku stvarali i branili, tu je i pukovnik Stevan Đurović koji je bio na Košarama, porodice vojnika koji su život položili za Republiku Srpsku. Vaclav Dvoržak, autor filma ‚Oteto Kosovo’ obratiće se okupljenima, a isto će učiniti i prslavljeni glumci Milan Lane Gutović i Tanasije Uzunović”, rekla je Milica Đurđević.

Zavetnici će se truditi da budu nacionalna snaga i stub koji će podupreti očuvanje Republike Srpske.

„Zavetnici će uvek nastojati da odgovore na sve izazove sa kojima se Republika Srpska suočava. Prošle godine smo upozoravali na moguću obojenu revoluciju i trudili smo se da razobličavamo mreže nevladinih organizacija. Osnivamo odbore u Republici Srpskoj, želimo da budemo nacionalna snaga i stub koji će pomoći očuvanju Srpske, a u daljem periodu ćemo raditi na jačanju saradnje sa državnim rukovodstvom“, završila je Milica Đurđević.

Izvor: SRBIN.INFO


# sindikat Zavetnici Tanasije Uzunović Milan Lane Gutović Košare Republika Srpska Dušan Kovačević
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima